У Південній Кореї припускають, що КНДР могла передати РФ балістичні ракети малої дальності

Південнокорейський військовий чиновник вважає, що Північна Корея могла надати росії балістичні ракети малої дальності та переносні зенітні ракети. Про це повідомляє Еспрессо з посиланням на Yonhap.

Як повідомляється, об'єднаний комітет начальників штабів (JCS) зробив таку оцінку на тлі занепокоєння щодо посилення військової співпраці між Пхеньяном і Москвою.

Зазначається, що близько 2000 контейнерів з військовим обладнанням і боєприпасами були відправлені з північнокорейського порту Раджин до Владивостока в росії.

Північна Корея, можливо, вже постачала іншу зброю до Росії, включно з боєприпасами для танків Т-серії, протитанкових керованих ракет, ракетних установок, гвинтівок та кулеметів і, можливо, навіть балістичних ракет малої дальності. 

"З середини 2022 року є ознаки постачання зброї Північною Кореєю в Росію, а торгівля зброєю морськими шляхами зросла в серпні незадовго до візиту Кім Чен Ина в Росію", - сказав чиновник.

Відомо, що судна Північної Кореї були помічені, як вони прямували до росії раз на тиждень у період із серпня по вересень, але, за даними JCS, з жовтня бачили три-чотири кораблі кожні три-чотири дні.

Нагадаємо, у РНБО заявили, що постачання КНДР артилерійських снарядів у росію вказує на втрачання окупантами власних спроможностей. 

Статті

Донецьк Країна
14.05.2024
22:04

Неприродна смерть і штучне життя органів влади окупованих громад

“Припинення Донецької обласної ради у зв’язку з утворенням обласної військової адміністрації чинним законодавством не передбачено”.
Світ
14.05.2024
08:55

«Прямого штурму Харкова, судячи з усього, не передбачено». Російські ЗМІ про Україну

По-перше, гроші крадуться, це не секрет. По-друге, зведенням споруд займаються або інженерні війська, яких уже практично не залишилося, або приватні організації. Останні часто пов'язані з міськими адміністраціями прифронтових регіонів, і там знову є...
Світ
13.05.2024
12:08

Відставки Шойгу та Патрушева: що це означає для росії та України

Тобто зараз ми бачимо ослаблення блоку силовиків взагалі, а не тільки МО Росії. Війна зробила їх надто впливовими, а отже, небезпечними. Сюди ж вписується і відставка Патрушева з посади секретаря Радбезу – це вже удар по спецслужбістському блоку,...
Всі статті