У Пентагоні спростували утилізацію сотні старих ATACMS, які могли б передати Україні

Речник Міністерства оборони США Патрик Райдер спростував поширену у деяких ЗМІ інформацію про нібито наміри утилізувати далекобійні ракети ATACMS, термін придатності яких сплив. Про це він сказав на брифінгу 4 січня, - передає "Європейська правда".

"Ми перевірили ці повідомлення, і вони не є правдивими. Це неправда", - сказав речник Пентагону, коментуючи матеріал про утилізацію ATACMS замість передачі їх Україні.

Райдер, однак, не уточнив, чи планують США передати згадані установки Києву.

Напередодні "Newsweek" опублікував матеріал, у якому стверджує, що Штати мають "сотні" цих далекобійних ракет, термін експлуатації яких вичерпується і які через це підлягатимуть утилізації.

Як повідомлялося, республіканці в Конгресі США вимагають від Байдена дати Україні ракети дальнього радіуса.

Статті

Луганськ
27.07.2024
11:24

«Не згадувати та не порівнювати». Луганський щоденник

За відрізок життя у 10 років наша вулиця вимерла. Йшли епічно: недбалість до власного здоров'я, смерть на «звільненій» території за нез'ясованих обставин, війна.
Світ
26.07.2024
14:06

Дія санкцій і іронія війни. Західні медіа про Україну

Російські оборонні заводи вже працюють на своїй максимальній потужності, безробіття критично скоротилося – тобто, у цієї економіки закінчуються резерви. Як результат, зарплати падають, рубль слабшає, вартість імпорту зростає, як зростає і інфляція.
Світ
25.07.2024
10:52

Білорусь та санкції: на короткому повідку

Лукашенко у лютому 2022 р. зробив свою країну співучасником воєнних злочинів та фігурантом міжнародних санкцій. Але, на відміну від росії, економіка Білорусі під їхньою дією не тільки не ламається, але навіть демонструє завидне зростання.
Всі статті