У Новосибірську та інших містах РФ не дозволили мітинги дружин російських мобілізованих - ЗМІ

У Новосибірську в будинку культури імені Жовтневої революції відбулася зустріч місцевих чиновників із дружинами мобілізованих, які вимагають повернути своїх чоловіків із війни в Україні. Про це пишуть російські ЗМІ.

"Сім'ї мобілізованих мали намір провести 19 листопада мітинги в різних містах РФ, але скрізь отримали відмову влади. Зокрема, мерія Новосибірська відмовилася узгодити мітинг через те, що його мета нібито "порушує принцип законності". Пізніше влада дозволила провести захід у форматі зборів у закритому приміщенні", - йдеться у повідомленні.

Як повідомляє видання "Кур'єр. Середа", всього на зустріч зібралося близько 30 осіб, причому поліцейських та чиновників у залі будинку культури було більше, ніж родичів мобілізованих.

"Вхід суворо через рамки із металошукачами. Усіх мобілізованих та їхніх родичів доглядають усередині приміщення, дивляться, що у сумках, дивляться, що написано на плакатах. Більшість родичів не хоче розмовляти зі ЗМІ, все в зашуганому стані, поліція перевіряє, що на плакаті кожен", — пише видання.

Крім того, поліція не пропустила на захід журналістів. Усередину потрапили лише знімальні групи ОТС та "Вісті" з телеканалів, підконтрольних регіональній владі.

Сім'ї росіян, які воюють в Україні, вимагають обмежити одним роком граничний термін знаходження мобілізованих на війні, комісувати всіх поранених, а також розширити список хвороб, через які не можна призувати до армії.

За словами учасниць зборів у новосибірському ДК, вони не вірять, що ця зустріч принесе якийсь результат і влада прислухається до їхніх вимог.

Як повідомлялося раніше, дружинам російських мобілізованих заборонили проводити мітинг у Красноярську.

Статті

Світ
21.05.2024
09:35

«Реально мир на Україні практично нікому не потрібен». Російські ЗМІ про Україну

Китай прямо зацікавлений у тому, щоб війна тривала якомога довше, оскільки це гарантує санкційну блокаду Росії з боку Заходу, що робить Піднебесну чи не єдиним безальтернативним ринком збуту російської сировини".
Луганськ
20.05.2024
14:53

Чому досвід психіатрів Луганщини вивчають колеги з країн НАТО

...Після війни в Україні буде близько 5 мільйонів комбатантів, які потребуватимуть послуг з психіатрії та психосоціальної підтримки.
Донбас
19.05.2024
18:44

«Единая Россия» в Луганську змусила школярів збирати сміття. Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня ЗМІ окупованого Донбасу хвалили місцеву владу і самі себе. Виходило не дуже. Іноді доводилося маніпулювати заголовками і вдавати, що «все йде за планом». «Великий брат» теж вставляв свої п'ять копійок, намагаючись всіляко показати, що...
Всі статті