У НБУ розробляють механізм по обмеженню сум карткових переказів

Нацбанк України працює над рішенням щодо обмеження карткових переказів та лімітів переказу готівки через термінали. Це може стосуватися тих, хто проводить тіньові операції. Про це заявила перший заступник голови НБУ Катерина Рожкова на конференції "Фінанси для бізнесу під час війни".

Як зазначила Рожкова, обмеження для фізичних осіб на розпорядження коштами "це дуже сенсативна тема". Тому НБУ не буде щось анонсувати до того часу, поки не визначиться остаточно.

Вона визнала актуальність тіньових платежів, оскільки "значна частина бізнесу продовжує використовувати різні механізми ухилення, зменшення оподаткування тощо".

Як приклад №1 вона навела гральний бізнес і нагадала, що кілька банків було позбавлено ліцензій за створення схем та механізмів.

Рожкова сказала, що рішення буде ухвалено у такому вигляді, який не обмежить "нормальний бізнес, нормальних людей", але зменшить можливості для маніпуляцій та обходу закону.

Нагадаємо, раніше .у Нацбанку придумали, що робити з українцями, які тримають заощадження в рублях. 

Статті

Країна
09.05.2024
14:20

Тінь Медведчука: запорізька руда та вугілля Донбасу

В.Медведчук займається звичними для себе речами. Як і раніше в Україні, це "розпил" державних грошей (тепер із федерального бюджету) та рейдерство. Кумівство з путіним дозволяє робити це безкарно.
Світ
08.05.2024
09:59

Зобразити те, що важко уявити. Подорож колишніми нацистськими таборами смерті у Польщі

"Хоча близько половини єврейських жертв справді загинули в таборах, інша половина так і не потрапила до таборів смерті, — розповідає він. — Вони померли від голоду і хвороб у гето або були вбиті в містах і селах, де вони жили".
Світ
07.05.2024
09:09

«Війну на виснаження Росії не виграти». Російські ЗМІ про Україну

"Британці справді пишаються, що задають певні тренди в українській кризі, скеровують Україну на антиросійський шлях, утримуючи її на ньому, і залишаються лідерами у фінансуванні Києва разом зі США та ФРН.
Всі статті