У МЗС Угорщини заявили, що блокуватимуть подальшу допомогу ЄС Україні "з трьох причин"

Угорщина заблокує черговий транш фінансової допомоги ЄС Україні в розмірі 500 мільйонів євро і не підтримуватиме подальші санкції проти росії. Про це на брифінгу у Відні 17 травня сказав голова МЗС Угорщини Петер Сіярто, передає Еспрессо з посиланням на  Bloomberg.

"Справедливо сказати, що з нас вистачить", – сказав він і перелічив три причини, які стали основою для рішення Угорщини. 

Серед них рішення України додати OTP Bank Nyrt. , найбільшого кредитора Угорщини, до списку компаній, які продовжують вести бізнес у Росії. 

Сіярто також заявив, що Україна нібито обмежує права на освіту етнічних угорців на Закарпатті. Наостанок він вказав на повідомлення Washington Post, згідно з яким президент Володимир Зеленський нібито говорив про підрив трубопроводу "Дружба", який постачає нафту з Росії в Угорщину через Україну.

"Я хочу чітко пояснити, що поки Україна тримає OTP у своєму списку міжнародних спонсорів війни, ми не можемо підтримувати рішення, які вимагають нових економічних і фінансових жертв з боку Європейського Союзу та його держав-членів", — сказав Сійярто.

"Те саме стосується санкцій", – додав він.

Нагадаємо, в уряді Угорщини вважають, що НАТО і Європейський Союз де-факто стали так званою "стороною" у російсько-українській війні через те, що надають Києву підтримку в боротьбі з агресією.

Статті

Донецьк
26.04.2024
16:00

Відновлення Донеччини: поки навіть не в проєкті, але…

Стосунки влади і громадськості ніколи не були виключно конструктивними, на Донеччині зокрема, - передусім через взаємну недовіру, брак досвіду, неспівпадіння уявлень про співпрацю і просто небажання влади бути додатково контрольованою.
Країна
26.04.2024
10:51

Український метал: здається, є надія

"Виробничі результати за підсумками року могли бути вищими, якби імпортна продукція з Китаю не заходила у великих обсягах на вітчизняний ринок, особливо коли в Україні виробляються аналоги".
Донецьк
25.04.2024
10:45

Діяти та жити цікаво: Як молодь з Мирнограда розвиває громаду біля лінії фронту

Наразі у Донецькій області масові заходи заборонені, але люди потребують якоїсь розради. Творчі проекти об’єднали талановиту молодь та створили терапевтичний ефект для мешканців громади, заповнили культурну порожнечу.
Всі статті