У МВС визначили 63 територіальні громади, які здатні створити добровільну пожежну охорону

Міністерство внутрішніх справ України на 2024 рік визначило 63 тергромади, які здатні створити добровільну пожежну охорону, для впровадження безпекових ініціатив необхідна співпраця з громадами. Про це 13 квітня у Телеграм повідомив глава МЗС Ігор Клименко.

"Важлива умова впровадження безпекових ініціатив - це співпраця з громадами. І ми маємо успішні кейси нашої взаємодії", - сказав Клименко..

За його словами, завдяки такій співпраці вдалося реалізувати проєкти "Поліцейський офіцер громади" та "Добровільна пожежна охорона".

У рамках проєкту "Поліцейський офіцер громади" за допомогою підтримки уряду та міжнародних партнерів є можливість передавати службові авто громадам, які не мають достатнього бюджету, проте хочуть, щоб у їхній громаді був поліцейський.

Також МВС "робить дієві кроки" в реалізації проєкту "Добровільна пожежна охорона", зокрема у створенні, навчанні та оснащенні підрозділів добровільної пожежної охорони.

"На 2024 рік визначено 63 тергромади, які здатні створити такі підрозділи. Цього року Уряд готується до передання понад 600 одиниць пожежної техніки в громади", - йдеться у повідомленні.

Як повідомлялося, пожежники на Донеччині через зруйновані водогони беруть воду з річок і озер. 

Статті

Донбас
29.04.2024
16:44

"Безхазяйне майно": як окупанти відбиратимуть житло українців у "ДНР" та "ЛНР"

Простими словами, забрати можуть у тих, хто має нерухомість на окупованій території і є всі ознаки, що підтверджують відсутність експлуатації нерухомого майна.
Донбас
28.04.2024
19:38

Нам нікуди повертатися: у російській історії немає періоду, який можна назвати моделлю для побудови державності. Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня головний «філософ» окупованого Донбасу Олександр Ходаковський раптово заявив, що ніяких скрєп у Росії не було і немає, що російська історія, навіть у викладі Путіна, не дає жодних моделей для «можемо повторити». Тобто, повертатися...
Країна
27.04.2024
09:00

Театр під час війни: відновлення і нові сцени

Як театри, попри всі труднощі, працюють, гастролюють і створюють нові сценічні майданчики, розповідаємо в матеріалі.
Всі статті