У Луганській ОДА пояснили, чому фермер з деокупованого Невського поки не зможе отримати компенсацію за знищену худобу

Фермер з деокупованого села Невське Григорій Ткаченко єдиний з Луганської області зумів підтвердити документами загибель худоби, щоб отримати компенсацію, проте отримати її наразі не може. Про це "ОстроВу" розповіла заступниця директора департаменту агропромислового розвитку Луганської ОДА Любов Безкоровайна.

"Наразі Ткаченко - єдиний аграрій з Луганщини, хто зумів задокументувати загибель худоби, зібравши всі потрібні документи, - повідомила чиновниця. - Для отримання компенсації не вистачає єдиного: виїзду на місце спеціальної комісії".

Зазначається, що виїзд комісії буде можливим лише після припинення активних бойових дій, бо поки в деокуповані села їздять лише військові й поліцейські.

"Господарство Ткаченка не лише обробляло землю, а й займалось тваринництвом. Все поголів’я фермера - велика рогата худоба й свині – загинуло практично в перші дні активних бойових дій", - уточнюється в матеріалі "ОстроВа". 

Раніше "ОстроВ" писав про те, що відбувається з аграрним сектором Луганської області за умов окупації та активних бойових дій.

Статті

Світ
30.04.2024
16:45

«Маємо дедалі більше стимулів прискорити вирішення завдань СВО». Російські ЗМІ про Україну

...Пропозиція має йти тільки від американців. Взагалі договір буде набагато ширшим. Нас цікавить не тільки СВО. Нас цікавить система глобальної безпеки, і взаємодія з НАТО на території Європи - лише одна з частин.
Донбас
29.04.2024
16:44

"Безхазяйне майно": як окупанти відбиратимуть житло українців у "ДНР" та "ЛНР"

Простими словами, забрати можуть у тих, хто має нерухомість на окупованій території і є всі ознаки, що підтверджують відсутність експлуатації нерухомого майна.
Донбас
28.04.2024
19:38

Нам нікуди повертатися: у російській історії немає періоду, який можна назвати моделлю для побудови державності. Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня головний «філософ» окупованого Донбасу Олександр Ходаковський раптово заявив, що ніяких скрєп у Росії не було і немає, що російська історія, навіть у викладі Путіна, не дає жодних моделей для «можемо повторити». Тобто, повертатися...
Всі статті