У Києві волонтерку, яка поверталась після зустрічі з чоловіком на передовій, затримала поліція і погрожувала вручити повістку

Волонтерку Алю Ширшину, яка поверталася з фронту від свого чоловіка, у Києві затримала поліція 10 хвилин після опівночі. Жінка намагалась викликати таксі, але поліцейські вирішили відвезти її до відділку. Про це повідомив український продюсер  і співзасновник благодійної організації "Голоси дітей" Азад Сафаров. Власне в цій організації і працює волонтеркою Аля Ширшина, - пише Еспресо

Чоловік затриманої київською поліцією є головним героєм світлини з книжкою Тімоті Снайдера в окопі. Свого часу це фото облетіло весь світ і стало вірусним. 

"Аля має двох дітей і працює в "Голоси дітей". Аля щодня допомагає десяткам родин військовослужбовців і ВПО. Чоловік пішов на фронт з 1 дня повномасштабної війни Росії проти України і нині перебуває на найгарячішому напрямку", – написав Сафаров.

Жінка бодай раз на місяць намагається з’їздити до чоловіка, щоб побачити його кілька годин.

"Вчора Аля знову поверталась з Донеччини від чоловіка. Через заметіль автобус затримався на годину. О 00:10 Аля викликала таксі в Києві, щоб добратись додому. На Подолі її зупинили поліцейські й забрали до відділку давати пояснення. Слідчий зверхньо спілкувався з Алею, питав чи її чоловік в тилу служить, і казав, що випише повістку їй самій, бо за його словами "жінки теж мають воювати", – йдеться у повідомленні.

Волонтерку сфотографували біля лінійки, як справжню злочинницю і перефотографували на особистий телефон її документи.

"Подільське РУ ГУНП в м. Києві у вас все добре? Ви щось чули про людське ставлення і про розуміння об'єктивних обставин?", – написав продюсер.

Статті

Світ
26.07.2024
14:06

Дія санкцій і іронія війни. Західні медіа про Україну

Російські оборонні заводи вже працюють на своїй максимальній потужності, безробіття критично скоротилося – тобто, у цієї економіки закінчуються резерви. Як результат, зарплати падають, рубль слабшає, вартість імпорту зростає, як зростає і інфляція.
Світ
25.07.2024
10:52

Білорусь та санкції: на короткому повідку

Лукашенко у лютому 2022 р. зробив свою країну співучасником воєнних злочинів та фігурантом міжнародних санкцій. Але, на відміну від росії, економіка Білорусі під їхньою дією не тільки не ламається, але навіть демонструє завидне зростання.
Світ
24.07.2024
10:57

«Політична еліта в Києві починає проходити всі стадії теорії прийняття неминучого». Російські ЗМІ про Україну

Готовність до обговорення, зокрема китайської мирної ініціативи, київська влада вирішила продемонструвати, коли стало зрозуміло, що вона втрачає свого давнього покровителя в особі президента США Джозефа Байдена.
Всі статті