У Харкові затримали блогера з Латинської Америки, який підтримував російську агресію проти України

Служба безпеки України в Харкові затримала іноземного блогера, який поширював фейки про війну в нашій країні. Про це 5 травня повідомили у пресслужбі СБУ та Офісі генпрокурора.

"СБУ затримала в Харкові іноземного блогера, який заперечував злочини рашистів і ображав українських захисників", - заявили представники спецслужби.

Повідомляється, що співробітники СБУ зібрали доказову базу на блогера з Латинської Америки, який публічно виправдовував збройну агресію РФ і поширював фейки про війну в Україні. Зазначається, що сам блогер кілька років проживає в Харкові.

Після початку повномасштабного вторгнення блогер одним із перших підтримав російських загарбників і героїзував їхні військові злочини. Також він займався дискредитацією вищого військово-політичного керівництва та сил оборони нашої держави.

Крім того, у своїх коментарях він заперечував факти російських ракетних ударів по українських містах і масових убивств окупантами мирних людей. Експертизи, які ініціювала СБУ, підтвердили факти злочинних дій блогера.

Слідчі Служби безпеки повідомили йому про підозру за частинами 2 і 3 статті 436-2 Кримінального кодексу України (виготовлення та розповсюдження матеріалів, у яких міститься виправдання збройної агресії РФ проти України, вчинене повторно). Наразі чоловікові обрали запобіжний захід - тримання під вартою.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що СБУ повідомила про підозру блогеру-мільйоннику, який працює на кремль.

Статті

Донецьк
26.04.2024
16:00

Відновлення Донеччини: поки навіть не в проєкті, але…

Стосунки влади і громадськості ніколи не були виключно конструктивними, на Донеччині зокрема, - передусім через взаємну недовіру, брак досвіду, неспівпадіння уявлень про співпрацю і просто небажання влади бути додатково контрольованою.
Країна
26.04.2024
10:51

Український метал: здається, є надія

"Виробничі результати за підсумками року могли бути вищими, якби імпортна продукція з Китаю не заходила у великих обсягах на вітчизняний ринок, особливо коли в Україні виробляються аналоги".
Донецьк
25.04.2024
10:45

Діяти та жити цікаво: Як молодь з Мирнограда розвиває громаду біля лінії фронту

Наразі у Донецькій області масові заходи заборонені, але люди потребують якоїсь розради. Творчі проекти об’єднали талановиту молодь та створили терапевтичний ефект для мешканців громади, заповнили культурну порожнечу.
Всі статті