У Франції знову почалися масові протести проти пенсійної реформи: в одному з міст підпалили відділок поліції

У восьми містах Франції відбулися акції протесту проти пенсійної реформи, яку уряд ухвалив 14 квітня. Про це повідомляє France 24.

Громадяни незадоволені тим, що у проекті пенсійної реформи передбачено підняття віку виходу на пенсію. Якщо раніше для французів він становив 62 роки, то тепер завершувати активну трудову діяльність громадяни Франції мають у 64 роки.

Було відхилено шість незначних пропозицій, включаючи спроби змусити великі компанії публікувати дані про те, скільки людей старше 55 років вони наймають, а також окрему ідею створити спеціальний контракт для літніх працівників.

Рішення є перемогою Макрона, але аналітики кажуть, що воно обійшлося президенту великою особистою втратою, водночас спричинивши місяці розладу в країні, часом насильницькі протести, в результаті яких сотні людей постраждали.

В ході протестів минулої ночі в одному із французьких міст було підпалено відділок поліції.

 
Як повідомлялося раніше, Франція арештувала віллу російського олігарха за 23 млн євро

Статті

Донбас
28.04.2024
19:38

Нам нікуди повертатися: у російській історії немає періоду, який можна назвати моделлю для побудови державності. Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня головний «філософ» окупованого Донбасу Олександр Ходаковський раптово заявив, що ніяких скрєп у Росії не було і немає, що російська історія, навіть у викладі Путіна, не дає жодних моделей для «можемо повторити». Тобто, повертатися...
Країна
27.04.2024
09:00

Театр під час війни: відновлення і нові сцени

Як театри, попри всі труднощі, працюють, гастролюють і створюють нові сценічні майданчики, розповідаємо в матеріалі.
Донецьк
26.04.2024
16:00

Відновлення Донеччини: поки навіть не в проєкті, але…

Стосунки влади і громадськості ніколи не були виключно конструктивними, на Донеччині зокрема, - передусім через взаємну недовіру, брак досвіду, неспівпадіння уявлень про співпрацю і просто небажання влади бути додатково контрольованою.
Всі статті