У доповіді за 2022 рік Держдеп висвітлив воєнні злочини РФ в Україні

Державний департамент США склав доповідь щодо прав людини за підсумками 2022 року. Про це 20 березня повідомляє CNN.

У цьому документі також було висвітлено і воєнні злочини росіян на території України. У передмові до доповіді держсекретар Ентоні Блінкен зазначив, що злочини росіян призвели до масових смертей і руйнувань у нашій країні.

"Надходили перевірені повідомлення про масові страти, тортури, зґвалтування, невибіркові напади і напади, навмисно спрямовані на цивільне населення і цивільну інфраструктуру, скоєні російськими силами в Україні, і все це є воєнними злочинами", - повідомляється в доповіді.

У документі знайшлося місце і згадці про депортацію тисяч українців, зокрема й дітей, з території України до росії. Також зазначається, що окупанти проводили фільтрацію населення тимчасово окупованих територій.

Окремо в доповіді наголосили на порушеннях прав людини і в самій росії. Це проявляється через "жорстке придушення свободи слова та ЗМІ" і використання "надмірної сили та інших жорстких методів" для затримання учасників антивоєнних протестів.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що суд у Гаазі видав ордер на арешт путіна.

Статті

Країна
20.04.2024
10:00

Хмари на горизонті, або Чому у бізнесу "псується настрій"?

Валовий внутрішній продукт (ВВП) за січень-лютий зріс на 3,6%, за даними Мінекономіки. Не варто забувати, що у січні 2023 р. зафіксовано падіння на 32%, у лютому – на 26%. Тобто, були дуже погані показники. Зараз - зростання.
Світ
20.04.2024
09:31

"Трамп хоче, щоб Конгрес ухвалив рішення про допомогу Україні". Огляд західних медіа

Якщо Трамп повернеться на посаду і спробує проштовхнути мирну угоду між Росією і Україною, йому потрібно, щоб Україна мала сильну військову позицію.
Країна
18.04.2024
18:19

Медична реформа по-запорізьки. Чи отримають пацієнти  належне медичне забезпечення  та  якісне лікування

Факт економії бюджетних коштів, про який говорять місцеві чиновники, навряд чи додає оптимізму запоріжцям, які стають пацієнтами  оптимізованих лікарень. Будь-який пересічний містянин підтвердить, що досі  не помітив, щоб така реорганізація якось...
Всі статті