У "ДНР" "з'ясували", що бійці УПА прямо з ГУЛАГу призначалися секретарями міськкомів компартії і народжували Фаріон

У "ДНР" заявили, що звільнені з ГУЛАГу бійці Української повстанської армії "добросердою" радянською владою призначалися секретарями міськкомів і райкомів комуністичної партії України. Настільки абсурдна заява прозвучала в інтерв'ю "голови Громадської палати республіки" Олександра Кофмана місцевим ЗМІ.

За його словами, проблеми сучасної України почалися 1955 року, "коли за підписом на той момент генерального секретаря Комуністичної партії Радянського Союзу Микити Сергійовича Хрущова було видано указ, який звільняв від відповідальності та припиняв переслідування колабораціоністів на території України".

"Таким чином, із таборів масово ринули на території, в основному, західної України [члени] ОУН, [бійці] УПА та інша гидота. Їх почали активно соціалізувати, вбудовувати в суспільство, вони почали очолювати райкоми, міськкоми та інше в комуністичній партії, і, таким чином, першопричину, на мій погляд, слід шукати там", - відкрив товариш Кофман "нову" сторінку в історії України.

За його версією, українські націоналісти, які повернулися з ГУЛАГу, "були на керівних постах, на жаль, на керівних постах Комуністичної партії Радянського Союзу", а їхні діти - такі як Тягнибок і Фаріон - стали активними прихильниками Майдану.

"Ну що ж, Радянський Союз був дуже добросердою державою насправді, і це призвело до того, до чого призвело", - резюмував Олександр Кофман.

Ще більше історичних ляпів і відвертих маніпуляцій від одного з ідеологів "ДНР" читайте у свіжому огляді сепаратистських ЗМІ.

Статті

Луганськ
27.07.2024
11:24

«Не згадувати та не порівнювати». Луганський щоденник

За відрізок життя у 10 років наша вулиця вимерла. Йшли епічно: недбалість до власного здоров'я, смерть на «звільненій» території за нез'ясованих обставин, війна.
Світ
26.07.2024
14:06

Дія санкцій і іронія війни. Західні медіа про Україну

Російські оборонні заводи вже працюють на своїй максимальній потужності, безробіття критично скоротилося – тобто, у цієї економіки закінчуються резерви. Як результат, зарплати падають, рубль слабшає, вартість імпорту зростає, як зростає і інфляція.
Світ
25.07.2024
10:52

Білорусь та санкції: на короткому повідку

Лукашенко у лютому 2022 р. зробив свою країну співучасником воєнних злочинів та фігурантом міжнародних санкцій. Але, на відміну від росії, економіка Білорусі під їхньою дією не тільки не ламається, але навіть демонструє завидне зростання.
Всі статті