У "Дії" відтепер можна обміняти або відновити водійське посвідчення

Послуга обміну або відновлення посвідчення водія стала доступною в сервісі "Дія" із 23 травня. Про це повідомляє Міністерство цифрової трансформації.

Заяву можна подати онлайн, а потім забрати готовий документ у сервісному центрі МВС, або ж можна відмовитися від пластику та отримати електронне посвідчення водія, яке є дійсним на всій території України.

Послугою можуть скористатися водії, які втратили або пошкодили водійське, змінили прізвище, хочуть обміняти пластик на цифровий документ, отримали тимчасове (на два роки) посвідчення та хочуть замінити його на постійне.

Щоб подати заяву на обмін або відновлення посвідчення водія потрібно:

- у меню «Послуги» натиснути «Заміна посвідчення водія» або натиснути значок контекстного меню на цифровому водійському та вибрати «Замінити посвідчення»;

- вибрати причину заміни документа;- підтвердити чи вказати місце реєстрації;
- вибрати тип посвідчення – цифрове або цифрове + пластик;
- вибрати сервісний центр, де буде зручно забрати пластиковий документ;
- підтвердити чи вказати контактні дані, поставити підпис.

У Мінцифри наголошують, що послугу потрібно сплатити протягом 10 хвилин, інакше заява анулюється. Після цього документ можна буде забрати у вибраному сервісному центрі, або додаток надішле push-повідомлення про готовність електронного посвідчення водія.

Статті

Країна
02.05.2024
10:41

Нафтова мішень, або Що показали українські атаки по російським НПЗ

Серед важливих підсумків: побоювання західних союзників Києва, як і слід було очікувати, виявилися безпідставними. Економічні збитки країни-агресора теж не такі великі, як хотілося б. Але це не головне.
Країна
30.04.2024
23:00

Реформа вищої освіти: революція чи реанімація?

“Об’єднання університетів будуть неминуче. Ті, хто об’єднаються зараз, матимуть можливість скористатися 1,5 мільйонами доларів, які нам надає на кожне об’єднання Світовий банк”
Світ
30.04.2024
16:45

«Маємо дедалі більше стимулів прискорити вирішення завдань СВО». Російські ЗМІ про Україну

...Пропозиція має йти тільки від американців. Взагалі договір буде набагато ширшим. Нас цікавить не тільки СВО. Нас цікавить система глобальної безпеки, і взаємодія з НАТО на території Європи - лише одна з частин.
Всі статті