У Держдумі РФ запропонували ухвалити закон "про російський народ", стверджуючи, що "народ дозрів"

Депутат Держдуми РФ Султан Хамзаєв запропонував ухвалити закон "про російський народ" - на його думку, назва "росіяни" - це "гра слів". Про це повідомляють російські ЗМІ, 

Хамзаєв вважає, що суспільство "дозріло", щоб "ввести в ужиток" поняття "російський народ". Також депутат від Дагестану пропонує замінити фразу "багатонаціональний народ Російської Федерації", яка використовується в Конституції, на "російський народ Російської Федерації".

"Російський народ сьогодні - це слов'яни, це багатонаціональний народ Дагестану, Татарстану, Чечні, Башкирії, Удмуртії, Якутії", - заявив Хамзаєв.

На його думку, чиновники самі іноді неправильно використовують слово "російський", звужуючи його зміст.

Хамзаєв також вважає, що об'єднуючий фактор у цьому випадку - це російська мова, якою користуються жителі різних російських регіонів. Водночас, вважає народний обранець, це не принижує значущості національних мов, оскільки вони вписані в національні конституції.

"Усі ми люди русского мира", - каже Хамзаєв.

Нагадаємо, раніше в Держдумі запропонували піднімати народжуваність за рахунок жінок у в'язницях. 

Статті

Світ
21.05.2024
09:35

«Реально мир на Україні практично нікому не потрібен». Російські ЗМІ про Україну

Китай прямо зацікавлений у тому, щоб війна тривала якомога довше, оскільки це гарантує санкційну блокаду Росії з боку Заходу, що робить Піднебесну чи не єдиним безальтернативним ринком збуту російської сировини".
Луганськ
20.05.2024
14:53

Чому досвід психіатрів Луганщини вивчають колеги з країн НАТО

...Після війни в Україні буде близько 5 мільйонів комбатантів, які потребуватимуть послуг з психіатрії та психосоціальної підтримки.
Донбас
19.05.2024
18:44

«Единая Россия» в Луганську змусила школярів збирати сміття. Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня ЗМІ окупованого Донбасу хвалили місцеву владу і самі себе. Виходило не дуже. Іноді доводилося маніпулювати заголовками і вдавати, що «все йде за планом». «Великий брат» теж вставляв свої п'ять копійок, намагаючись всіляко показати, що...
Всі статті