У Держдепі США уточнили, чи мають ЗСУ все необхідне для успішного контрнаступу

Контрнаступ українських військ тільки розпочався, командування ще не вводило в бій основні підрозділи, але ЗСУ має все для досягнення успіху в боях проти РФ. Про це заявив держсекретар США Ентоні Блінкен, повідомляє "Еспрессо" з посиланням на пресслужбу Держдепартаменту США.

"Ну, по-перше, контрнаступ лише розпочався, і ви чули, як міністр оборони України нещодавно – я думаю, вчора – сказав, що вони ще планують застосувати основну частину своїх сил", – заявив Держсекретар США.

За його словами, війська РФ готували оборонні укріплення протягом багатьох місяців. Попри це, українські сили за підтримки західних союзників здатні подолати це.

"Тільки вчора ми анонсували додаткову допомогу Україні. Вони мають те, що їм потрібно для успіху", – додав дипломат.

Він також наголосив, що спроба бунту ПВК Вагнера, чиї сили були зведені з фронту в Україні, створює додаткові чинники, які можуть допомогти Україні.

У зв'язку з цим держсекретар США висловив упевненість, що Україна має додаткові можливості, проте основні події, пов'язані з контрнаступом, відбуватимуться протягом найближчих тижнів і місяців.

Нагадаємо, міністр оборони Великої Британії Бен Воллес заявив, що ЗСУ з початку контрнаступу вже звільнила більше територій, ніж росія захопила за зиму

Як повідомлялося, комітет Палати представників США із закордонних справ підтримав резолюцію із закликом до адміністрації президента Джо Байдена передати Україні далекобійні ракети ATACMS.  Голова комітету республіканець Майкл Маккол заявив, що ракети ATACMS є критично важливими для успіху українського контрнаступу.

Статті

Донбас
28.04.2024
19:38

Нам нікуди повертатися: у російській історії немає періоду, який можна назвати моделлю для побудови державності. Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня головний «філософ» окупованого Донбасу Олександр Ходаковський раптово заявив, що ніяких скрєп у Росії не було і немає, що російська історія, навіть у викладі Путіна, не дає жодних моделей для «можемо повторити». Тобто, повертатися...
Країна
27.04.2024
09:00

Театр під час війни: відновлення і нові сцени

Як театри, попри всі труднощі, працюють, гастролюють і створюють нові сценічні майданчики, розповідаємо в матеріалі.
Донецьк
26.04.2024
16:00

Відновлення Донеччини: поки навіть не в проєкті, але…

Стосунки влади і громадськості ніколи не були виключно конструктивними, на Донеччині зокрема, - передусім через взаємну недовіру, брак досвіду, неспівпадіння уявлень про співпрацю і просто небажання влади бути додатково контрольованою.
Всі статті