В конгрессе США підтримали резолюцію із закликом до адміністрації Байдена передати Україні ракети ATACMS

Комітет Палати представників США із закордонних справ підтримав резолюцію із закликом до адміністрації президента Джо Байдена передати Україні далекобійні ракети ATACMS. Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на трансляцію засідання Комітету.

Під час обговорень голова комітету, республіканець Майкл Маккол заявив, що ракети ATACMS є критично важливими для успіху українського контрнаступу.

"ATACMS мають радіус дії до 190 миль (понад 300 кілометрів - ред.), що дозволяє українським силам завдавати ударів по територіях, які утримують росіяни", - наголосив конгресмен.

При цьому, за його словами, побоювання адміністрації Байдена щодо можливості ударів по території Росії є невиправданими.

"Україна обіцяла не використовувати їх для ударів по території Росії", - сказав Маккол, нагадавши, що Британія вже передала Україні далекобійні ракети Storm Shadow.

Для того, щоб у США ухвалили резолюцію, її ще мають підтримати у Палаті представників та Сенаті.

Українські офіційні особи ще з минулого року почали закликати США до передачі ракет ATACMS, оскільки вони дозволять завдавати ударів по тилових районах зосередження ворога. Для використання такого озброєння наша країна вже має реактивні системи залпового вогню HIMARS.

У Вашингтоні відхиляли усі прохання України. На позицію США не вплинула передача британських Storm Shadow. Нещодавно президент США Джо Байден підтвердив, що його країна розглядає передачу Україні ATACMS.

Статті

Світ
14.05.2024
08:55

«Прямого штурму Харкова, судячи з усього, не передбачено». Російські ЗМІ про Україну

По-перше, гроші крадуться, це не секрет. По-друге, зведенням споруд займаються або інженерні війська, яких уже практично не залишилося, або приватні організації. Останні часто пов'язані з міськими адміністраціями прифронтових регіонів, і там знову є...
Світ
13.05.2024
12:08

Відставки Шойгу та Патрушева: що це означає для росії та України

Тобто зараз ми бачимо ослаблення блоку силовиків взагалі, а не тільки МО Росії. Війна зробила їх надто впливовими, а отже, небезпечними. Сюди ж вписується і відставка Патрушева з посади секретаря Радбезу – це вже удар по спецслужбістському блоку,...
Донбас
12.05.2024
20:47

«Наша молодь здебільшого не має орієнтирів і позбавлена духовного імунітету». Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня ЗМІ окупованого Донбасу активно висвітлювали численні урочистості та свята, які щедро випали на першу декаду травня. Місцеві пропагандисти щосили намагалися переконати своїх читачів і глядачів, що анексовані Донецька і Луганська...
Всі статті