У ДБР заявили, що не знають, де шукати колишнього одеського воєнкома Борисова

Колишньому керівнику Одеського регіонального центру комплектування і соціальної підтримки Євгену Борисову повідомили про підозру, але Державне бюро розслідувань не знає про місце його перебування. Про це йдеться у повідомленні на сайті відомства, оприлюдненому 22 липня.

Нагадаємо, про Борисова у вечірньому відеозверненні 22 липня говорив і президент України Володимир Зеленський.

"Правоохоронці доповіли мені про ситуацію з колишнім одеським військкомом. Йому повідомлено про підозру за фактами незаконного збагачення та порушення порядку несення військової служби. Логічно, що самим лише звільненням ця історія не мала завершитися. Державне бюро розслідувань та Офіс генерального прокурора продовжують необхідні слідчі та процесуальні дії. Усі деталі, які можна оприлюднити, правоохоронці обовʼязково представлять суспільству", – сказав глава держави.

ДБР у своєму повідомленні на цю тему вказало, що "місцезнаходження підозрюваного уточнюється".

Євгена Борисова підозрюють за трьома статтями Кримінального кодексу України. Зокрема, йому інкримінують:

  • набуття особою, уповноваженою на виконання функцій держави активів, вартість яких більш ніж на шість тисяч п’ятсот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян перевищує її законні доходи (ст.368-5 КК України);
  • нез’явлення вчасно на службу без поважних причин військовослужбовцем, вчинене в умовах воєнного стану (ч.5 ст.407 КК України);
  • ухилення військовослужбовця від несення обов’язків військової служби шляхом обману, вчинене в умовах воєнного стану (ч.4 ст.409 КК України).

Санкції статей передбачають покарання до 10 років позбавлення волі.

Нагадаємо, у НАЗК вважають, що керівник Одеського РЦК незаконно збагатився на 188 мільйонів. 

Як повідомлялося, проти начальника Одеського ТЦК Євгена Борисова відкрито кримінальне провадження. 

Статті

Світ
11.05.2024
10:03

"Майбутнє українського Донбасу видається все більш похмурим". Західні медіа про Україну

...Китайці, ймовірно, вирішили, що погрози Байдена були блефом. У березні 2023 року Сі відвідав Кремль, зухвало демонструючи солідарність з Путіним. Це виявилося переломним моментом у війні Москви, фактично перетворивши конфлікт на опосередковану...
Країна
09.05.2024
14:20

Тінь Медведчука: запорізька руда та вугілля Донбасу

В.Медведчук займається звичними для себе речами. Як і раніше в Україні, це "розпил" державних грошей (тепер із федерального бюджету) та рейдерство. Кумівство з путіним дозволяє робити це безкарно.
Світ
08.05.2024
09:59

Зобразити те, що важко уявити. Подорож колишніми нацистськими таборами смерті у Польщі

"Хоча близько половини єврейських жертв справді загинули в таборах, інша половина так і не потрапила до таборів смерті, — розповідає він. — Вони померли від голоду і хвороб у гето або були вбиті в містах і селах, де вони жили".
Всі статті