Керівник Одеського РЦК незаконно збагатився на 188 мільйонів - НАЗК

Національне агентство з питань запобігання корупції (НАЗК) 19 липня направить обґрунтований висновок щодо незаконного збагачення керівника Одеського регіонального центру комплектування. Це фактично рекордний висновок встановлення фактів незаконного збагачення – 188 мільйонів. Про це в рамках дискусійної платформи BrainHub у Медіацентрі Україна – Укрінформ повідомив Голова НАЗК Олександр Новіков.

«Навіть тільки один об’єкт, куплений в Іспанії на маму цією людиною, вартує 3 млн 700 тис. євро. Це 15 грудня минулого року, коли Україна була щоденно під обстрілами росіян. І таких об’єктів ще кілька. Всі вартістю від півмільйона євро», – наголосив Голова НАЗК.

Олександр Новіков зауважив, що згідно з поясненнями, кошти були сформовані начебто шляхом надання позик. 

«Загальна сума позик 4 млн 200 тис доларів. Ці позики надані різними підприємцями. Один з них – співвласник клубу «Ібіца», наприклад, на 1 млн  доларів дав воєнкому одеському позику. При цьому жодними відомостями з податкової не підтверджується наявність в осіб відповідних коштів. Навіть більше, окремі угоди про позики, надані нам ніби-то на підтвердження наявності коштів, вони взагалі підписані в місті Одеса цими громадянами, які взагалі були відсутні в місті Одеса на час підписання», – пояснив він.

Крім того, Олександр Новіков заявив, що в діяльності Одеського підрозділу встановили не тільки факти незаконного збагачення, а також організації цілих каналів незаконного виїзду за кордон.

Він наголосив, що всі матеріали будуть направлені до правоохоронних органів та висловив сподівання на швидке розслідування та конфіскацію активів відповідно до вироку суду.

«Сподіваємось, що ДБР, яке займається якраз розслідуванням цих фактів щодо цієї особи, швидко проведе розслідування, направить справу до суду, і всі ці вілли в Іспанії, офісні приміщення, автомобілі будуть конфісковані відповідно до вироку суду», – додав Олександр Новіков.

За словами голови НАЗК, на сьогодні, на виконання рішення Ради національної безпеки й оборони, ініційованого в тому числі міністром оборони, НАЗК спільно з іншими правоохоронними органами проводять моніторинг способу життя і впродовж трьох місяців цього кварталу заплановано проведення  моніторингу способу життя 100% всього керівного складу всіх рівнів центрів комплектування.

Як повідомлялося, проти начальника Одеського ТЦК Євгена Борисова відкрито кримінальне провадження.

Статті

Країна
30.04.2024
23:00

Реформа вищої освіти: революція чи реанімація?

“Об’єднання університетів будуть неминуче. Ті, хто об’єднаються зараз, матимуть можливість скористатися 1,5 мільйонами доларів, які нам надає на кожне об’єднання Світовий банк”
Світ
30.04.2024
16:45

«Маємо дедалі більше стимулів прискорити вирішення завдань СВО». Російські ЗМІ про Україну

...Пропозиція має йти тільки від американців. Взагалі договір буде набагато ширшим. Нас цікавить не тільки СВО. Нас цікавить система глобальної безпеки, і взаємодія з НАТО на території Європи - лише одна з частин.
Донбас
29.04.2024
16:44

"Безхазяйне майно": як окупанти відбиратимуть житло українців у "ДНР" та "ЛНР"

Простими словами, забрати можуть у тих, хто має нерухомість на окупованій території і є всі ознаки, що підтверджують відсутність експлуатації нерухомого майна.
Всі статті