У Чернігові на хабарі у ₴140 тисяч спіймали чиновника міськради

Начальника управління капітального будівництва Чернігівської міської ради затримали за підозрою в отриманні хабаря. Про це повідомив виконувач обов'язків міського голови Чернігова Олександр Ломако у Телеграм

“Співробітники київського УСР (управління стратегічних розслідувань) затримали начальника управління капітального будівництва Чернігівської міської ради. Його підозрюють в отриманні хабаря”, - зазначається у повідомленні.

Ломако зауважив, що дав доручення підготувати проєкт розпорядження про відсторонення Вʼячеслава Почепа від посади.

“Що це було насправді - встановить слідство. Міська рада сприяє правоохоронним органам. Місто чекає на обʼєктивне та неупереджене слідство”, - зауважив в.о. міського голови.

Як повідомив у Фейсбук Департамент стратегічних розслідувань Нацполіції, начальника управління міської ради затримали за одержання понад 140 тис. грн хабаря.

Зазначається, що посадовець вимагав 10% "відкату" за підписання актів виконаних робіт та фінансові розрахунки по них. 

30 листопада поліцейські затримали начальника управління міськради під час одержання другої частини хабаря - 101 700 гривень. Тижнем раніше він отримав 40 600 гривень.

Посадову особу затримано в порядку статті 208 Кримінального процесуального кодексу та йому повідомлено підозру за ч. 3 ст. 368 (одержання хабаря в особливо великому розмірі) Кримінального кодексу України.

Як повідомлялося, чотирьох суддів Київського апеляційного суду спіймали на отриманні $35 тисяч хабаря. 

Статті

Країна
30.04.2024
23:00

Реформа вищої освіти: революція чи реанімація?

“Об’єднання університетів будуть неминуче. Ті, хто об’єднаються зараз, матимуть можливість скористатися 1,5 мільйонами доларів, які нам надає на кожне об’єднання Світовий банк”
Світ
30.04.2024
16:45

«Маємо дедалі більше стимулів прискорити вирішення завдань СВО». Російські ЗМІ про Україну

...Пропозиція має йти тільки від американців. Взагалі договір буде набагато ширшим. Нас цікавить не тільки СВО. Нас цікавить система глобальної безпеки, і взаємодія з НАТО на території Європи - лише одна з частин.
Донбас
29.04.2024
16:44

"Безхазяйне майно": як окупанти відбиратимуть житло українців у "ДНР" та "ЛНР"

Простими словами, забрати можуть у тих, хто має нерухомість на окупованій території і є всі ознаки, що підтверджують відсутність експлуатації нерухомого майна.
Всі статті