У черговому батальйоні окупантів, що воює в "ЛНР", поскаржилися на відсутність "необхідного" і великі втрати

Російські військовослужбовці з Камчатського краю поскаржилися, що командування відправляє їх на передову без належного навчання та обмундирування. Про це пишуть опозиційні російські телеграм-канали.

За словами добровольця батальйону "Камчатка", у підрозділі є серйозні проблеми із забезпеченням, незважаючи на обіцянки камчатської влади надати бійцям усе необхідне. Військовослужбовець розповідає, що вони перебувають на території квазіутворення "ЛНР", щодня ведуть запеклі бої, і при цьому їм не виділили навіть найнеобхідніше. Рації, тепловізори, бронежилети та одяг вони купують за власні гроші, "якими мають годувати свої родини". "Їжа надходить раз на тиждень, та й то за нею важко пробратися, бо скрізь обстріли і працюють снайпери", - каже доброволець.

Крім того, за словами військового, більшість солдатів практично не проходили навчання, "пробули на полігоні чотири дні", після чого їх одразу відправили на передові позиції. Через це підрозділ зазнає втрат: "Щодня 200, 300 [вбиті й поранені]. <...> Вночі хоч око собі виколюй. Ми працюємо на шум, на звук, стримуємо позицію, як можемо, але багато гине. Скоро гинути почнемо з голоду і холоду", - звернувся військовий до губернатора Камчатського краю.

Статті

Країна
27.04.2024
09:00

Театр під час війни: відновлення і нові сцени

Як театри, попри всі труднощі, працюють, гастролюють і створюють нові сценічні майданчики, розповідаємо в матеріалі.
Донецьк
26.04.2024
16:00

Відновлення Донеччини: поки навіть не в проєкті, але…

Стосунки влади і громадськості ніколи не були виключно конструктивними, на Донеччині зокрема, - передусім через взаємну недовіру, брак досвіду, неспівпадіння уявлень про співпрацю і просто небажання влади бути додатково контрольованою.
Країна
26.04.2024
10:51

Український метал: здається, є надія

"Виробничі результати за підсумками року могли бути вищими, якби імпортна продукція з Китаю не заходила у великих обсягах на вітчизняний ринок, особливо коли в Україні виробляються аналоги".
Всі статті