У Брюсселі заявляють про "істотний прогрес" України у виконанні умов для вступу в ЄС

У Брюсселі заявляють про "суттєвий прогрес" України у виконанні умов для вступу до ЄС. Про це повідомляє DW Головне.

Зазначається, що кореспондентка видання у Брюсселі попросила високопосадовців Євросоюзу прокоментувати оприлюднену вчора агентством Reuters усну оцінку експертів про те, що Київ виконав поки що лише дві з семи умов для початку переговорів про вступ до ЄС.

Один зі співрозмовників DW наголосив, що оцінка - не підсумкова, і що якщо країна поки що не виконала якийсь критерій повністю, це не означає, що вона не просунулася в цьому напрямку.

"Головний посил - це те, що в України спостерігається істотний прогрес, незважаючи на війну", - підсумував він.

"Україні не варто переживати. Її результати все одно кращі, ніж у Молдови та Грузії", - сказав кореспондентці DW інший єврочиновник.

За його словами, загальний настрій у ЄС позитивний і все йде до того, що переговори з Києвом про вступ почнуться вже наприкінці нинішнього року.

Статті

Луганськ
15.05.2024
10:14

«Секретна біолабораторія» з Рубіжного перейшла на нову модель роботи в Києві

Препаратами, з випуску яких компанія розпочала свою діяльність у 1991 році, були нітрогліцерин та ізосорбіду динітрат – малотоннажні технологічно складні активні фармацевтичні інгредієнти
Донецьк Країна
14.05.2024
22:04

Неприродна смерть і штучне життя органів влади окупованих громад

“Припинення Донецької обласної ради у зв’язку з утворенням обласної військової адміністрації чинним законодавством не передбачено”.
Світ
14.05.2024
08:55

«Прямого штурму Харкова, судячи з усього, не передбачено». Російські ЗМІ про Україну

По-перше, гроші крадуться, це не секрет. По-друге, зведенням споруд займаються або інженерні війська, яких уже практично не залишилося, або приватні організації. Останні часто пов'язані з міськими адміністраціями прифронтових регіонів, і там знову є...
Всі статті