У британській розвідці повідомили про гостру нестачу медиків у РФ через війну в Україні

Близько 2% лікарів і медичних працівників залишили РФ незабаром після мобілізації російських збройних сил у вересні 2022 року, щоб уникнути призову, водночас для надання бойової медичної допомоги в РФ мобілізували до 3 тис. медичних працівників. Про це повідомляє Міноборони Великої Британії у соцмережі Х з посиланням на дані розвідки. 

"Війна Росії в Україні сприяє нестачі медичних працівників по всій Росії... У листопаді 2023 р. міністр охорони здоров'я Росії заявив, що медичній сфері бракує близько 26,5 тис. лікарів і 58,2 тис. середнього медичного персоналу. У 22 регіонах спостерігається суттєва нестача лікарів, ще в 7 вона оцінюється як гостра", - ідеться у звіті.

Також повідомляється, що за 15 місяців (станом на січень 2024 року) кількість лікарів у РФ скоротилася на 7,5 тис., причому багато хто звинувачує в цьому довгий робочий день і низьку заробітну плату.

"Важкий ресурсний і фінансовий тягар російської війни в Україні негативно впливає на низку цивільних секторів, які обслуговують російське населення. Немає жодних ознак того, що тенденція скорочення кількості медичних працівників у Росії зміниться протягом 2024 року", - зазначають у британській розвідці.

Як повідомлялося, у РФ скоротили витрати на закупівлю ліків, витративши гроші на війну. 

Статті

Країна
30.04.2024
23:00

Реформа вищої освіти: революція чи реанімація?

“Об’єднання університетів будуть неминуче. Ті, хто об’єднаються зараз, матимуть можливість скористатися 1,5 мільйонами доларів, які нам надає на кожне об’єднання Світовий банк”
Світ
30.04.2024
16:45

«Маємо дедалі більше стимулів прискорити вирішення завдань СВО». Російські ЗМІ про Україну

...Пропозиція має йти тільки від американців. Взагалі договір буде набагато ширшим. Нас цікавить не тільки СВО. Нас цікавить система глобальної безпеки, і взаємодія з НАТО на території Європи - лише одна з частин.
Донбас
29.04.2024
16:44

"Безхазяйне майно": як окупанти відбиратимуть житло українців у "ДНР" та "ЛНР"

Простими словами, забрати можуть у тих, хто має нерухомість на окупованій території і є всі ознаки, що підтверджують відсутність експлуатації нерухомого майна.
Всі статті