Туреччина запевнила, що завжди підтримає братерський Азербайджан

Туреччина завжди підтримуватиме Азербайджан. Братська країна ніколи не залишиться сама. Про це 13 вересня заявив міністр закордонних справ Туреччини Мевлют Чавушоглу, - повідомляє агентство "Анадолу".

Глава турецької дипломатії розкритикував співголів Мінської групи ОБСЄ, які за 30 років окупації азербайджанських земель "не зробили нічого дієвого для підтримки справедливої ​​позиції Азербайджану".

«Терпіння Азербайджану в результаті урвалося і у відповідь на провокації Вірменії почалася війна, що завершилася звільненням окупованих територій», - нагадав турецький міністр.

За його словами, на сьогоднішній день сформувалися всі умови для світу, проте Вірменія "воліє шлях провокацій".

Як повідомлялося, у ніч на 13 вересня на кордоні Вірменії та Азербайджану сталася збройна сутичка за участю військових обох країн. В результаті загинули щонайменше 50 військових Вірменії. За версією Азербайджану, підрозділи збройних сил Вірменії здійснили масштабні диверсії за напрямами населених пунктів Дашкасан, Кельбаджар та Лачин. У свою чергу у Вірменії заявили, що підрозділи Азербайджану з артилерії, мінометів та зенітної зброї відкрили вогонь за позиціями вірменських прикордонників на кількох ділянках кордону. Пашинян уже провів телефонну розмову зі путіним, попросивши у нього допомоги.

Статті

Донецьк
26.04.2024
16:00

Відновлення Донеччини: поки навіть не в проєкті, але…

Стосунки влади і громадськості ніколи не були виключно конструктивними, на Донеччині зокрема, - передусім через взаємну недовіру, брак досвіду, неспівпадіння уявлень про співпрацю і просто небажання влади бути додатково контрольованою.
Країна
26.04.2024
10:51

Український метал: здається, є надія

"Виробничі результати за підсумками року могли бути вищими, якби імпортна продукція з Китаю не заходила у великих обсягах на вітчизняний ринок, особливо коли в Україні виробляються аналоги".
Донецьк
25.04.2024
10:45

Діяти та жити цікаво: Як молодь з Мирнограда розвиває громаду біля лінії фронту

Наразі у Донецькій області масові заходи заборонені, але люди потребують якоїсь розради. Творчі проекти об’єднали талановиту молодь та створили терапевтичний ефект для мешканців громади, заповнили культурну порожнечу.
Всі статті