Цього року в Україні запрацює другий комплекс ППО Patriot, наданий Німеччиною

Другий ЗРК Patriot, наданий Німеччиною, надійде в експлуатацію в Україні цього року.. Про це заявив канцлер Німеччини Олаф Шольц, повідомляє "Громадське" з посиланням на Welt та Tagesspiegel.

Як повідомляється, під час виступу у Бундестазі Шольц заявив, що у 2024 році Німеччина виділить 8 мільярдів євро на постачання зброї, фінансову допомогу для українського бюджету та очікувані 6 мільйонів євро для українських біженців у Німеччині.

Канцлер зазначив, що цього року в Україні запрацює другий наданий Німеччиною комплекс ППО Patriot. Також будуть бронетехніка, боєприпаси та зимовий захисний одяг для ЗСУ, генератори тощо.

"Усе це терміново необхідно. Тому що росія тепер повністю присвятила свою економіку цій війні. Російське виробництво зброї йде повним ходом", — сказав він.

На тлі переговорів щодо держбюджету Німеччини Шольц зазначив: якщо ситуація в Україні погіршуватиметься, Німеччині доведеться реагувати.

"Сьогодні ніхто не знає, чи станеться це. Щоб розглянути такий розвиток подій, ми вже вирішили запропонувати резолюцію про перевищення ліміту в Бундестазі", — сказав він.

Шольц попередив про наслідки зменшення підтримки захисту України. Він зазначив, що президент РФ путін робить ставку на те, що міжнародна підтримка України зменшиться: 

"Не можна відкидати небезпеку того, що цей розрахунок може спрацювати", - зазначив канцлер. 

Нагадаємо, Норвегія передасть Україні додаткові системи ППО NASAMS та гуманітарну допомогу на 3 мільярди крон. 

Статті

Донбас
28.04.2024
19:38

Нам нікуди повертатися: у російській історії немає періоду, який можна назвати моделлю для побудови державності. Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня головний «філософ» окупованого Донбасу Олександр Ходаковський раптово заявив, що ніяких скрєп у Росії не було і немає, що російська історія, навіть у викладі Путіна, не дає жодних моделей для «можемо повторити». Тобто, повертатися...
Країна
27.04.2024
09:00

Театр під час війни: відновлення і нові сцени

Як театри, попри всі труднощі, працюють, гастролюють і створюють нові сценічні майданчики, розповідаємо в матеріалі.
Донецьк
26.04.2024
16:00

Відновлення Донеччини: поки навіть не в проєкті, але…

Стосунки влади і громадськості ніколи не були виключно конструктивними, на Донеччині зокрема, - передусім через взаємну недовіру, брак досвіду, неспівпадіння уявлень про співпрацю і просто небажання влади бути додатково контрольованою.
Всі статті