Цілодобовий доступ до укриттів у Києві зробили обовʼязковим - Кличко

Комісія Київської міської ради з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій ухвалила рішення про цілодобовий доступ до укриттів. Про це у Телеграмі повідомив Київський міський голова Віталій Кличко.

“Ухвалене рішення про цілодобовий доступ до укриттів - обовʼязкове до виконання всім установам і закладам. Обовʼязкове для контролю всіма відповідальними службами. Також до контролю за доступом буде долучена громадськість. Всі небайдужі можуть доєднатися і стати інспекторами громадського контролю.  Звертатися потрібно до Департаменту муніципальної безпеки", - зазначив він. 

"Патрульна поліція, і ми за це вдячні, допоможе перевіряти доступність укриттів під час повітряної тривоги в комендантську годину. Також Київрада, на найближчому позачерговому засіданні, яке відбудеться 8 червня, звернеться до парламенту. Щодо встановлення відповідальності, в тому числі, приватних власників приміщень укриттів, - за недопуск людей та неналежну роботу укриттів", - додав мер столиці.

Також він звернувся до мешканців столиці.

"Ворог зараз обстрілює столицю балістичними ракетами. Коли тривога може пролунати  за лічені хвилини. Якщо ви розумієте, що так швидко не дійдете до укриття, дотримуйтеся правила двох стін у помешканні. Міська влада посилює контроль за роботою укриттів, так, питання є. І будемо працювати", - підсумува Кличко.

Як повідомлялося, у ніч на 1 червня російські війська обстріляли Київ ракетами "Іскандер". Унаслідок цієї атаки загинули троє людей, які намагалися потрапити в укриття поліклініки, але воно виявилось зачиненим.

Мер Києва Віталій Кличко ініціював відсторонення від виконання обов'язків голову Деснянської райдержадміністрації Дмитра Ратникова.

Трьох посадовців та охоронця медзакладу затримано у зв’язку із загибеллю людей через закрите укриття у Києві. 

Статті

Країна
24.04.2024
15:26

Коли кров рятує життя: як Дніпропетровщина тримає донорський фронт

Кров – це ресурс, який неможливо замінити штучною речовиною. І від цього ресурсу залежить життя як військових, так і цивільних. Донорство вже понад два роки тримає свою лінію оборони. І нашій країні вкрай важливо перейти від стихійного донорства до...
Світ
23.04.2024
17:26

«Брати приклад із Леніна і змінити, нарешті, внутрішню політику». Російські ЗМІ про Україну

У такий гарний весняний день навіть не хочеться писати про цей цирк виродків під назвою "конгрес США", але кілька важливих тез по суботньому голосуванню все ж таки окреслимо...
Донецьк
22.04.2024
18:04

ВЕЗ і криза довіри. Донецький щоденник

З усього обіцяного раніше вдалося реалізувати лише одне – «приєднання» до РФ. Та й то якось кособоко: начебто всіх обрусили, тобто видали паспорти з курками, але за фактом «руськими» жителі «ДНР» вважаються виключно у своєму зоопарку.
Всі статті