Три ракети вдарили в об’єкт енергетики: Вілкул розповів про ситуацію у Кривому Розі

У Кривому Розі три російських ракети 15 листопада вдарили в об’єкт енергетичної інфраструктури, який фактично зруйнований. Про це повідомляє голова військової адміністрації Кривого Рогу Олександр Вілкул у Телеграм. 

"Дві ракети ППО збило (дякуємо!), три ракети вдарили в об’єкт енергетичної інфраструктури, який фактично зруйнований. Рятівники боряться з масштабною пожежею (це те зарево, яке бачить частина Кривого Рогу)", - повідомив Вілкул і уточнив ситуацію по кожній сфері життєдіяльності міста.

Електрика. Без світла декілька районів міста. Йде переключення на інші лінії там, де це можливо.

Тепло. Частина Тернівського району - зупинені котельні через відсутність електрики. Наслідки гідроударів з’ясовуються.

Вода. Декілька насосних станцій запущені з генераторів. Можливий слабкий тиск води. Особливо в районе 129 кварталу, Мусоргського, 20-го партзїзду. Реалістично будуть місця, де воду продавимо до другого-третього поверху. Прохання - верхні поверхи набирають на нижніх.

Транспорт. Метро – 15 хвилин була зупинка потягів, переключилися на резервні лінії, всіх вивезли. Тролейбус – не працює з Тернів до 44 кварталу. Випускаємо автобуси: РОФ-1 – 44 квартал через житломасив СевГОКу та РОФ-1 – 44 квартал через Даманський.

Лікарні. Всі запущені на генераторах. Все добре.

Шахти. Під землею під час вибухів в чотирьох шахтах знаходилось 566 шахтарів. Проводиться рятувальна операція. Вже виведено на поверхню 457. Під землею ще 109 людей. Реально треба декілька годин. Застосовуються контргрузи та ручні лебедки.

Ситуація дуже складна, працюють всі аварійні, комунальні та рятувальні служби. Зберігаємо спокій, ми знаємо що робити, підкреслив Вілкул.

Статті

Донбас
28.04.2024
19:38

Нам нікуди повертатися: у російській історії немає періоду, який можна назвати моделлю для побудови державності. Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня головний «філософ» окупованого Донбасу Олександр Ходаковський раптово заявив, що ніяких скрєп у Росії не було і немає, що російська історія, навіть у викладі Путіна, не дає жодних моделей для «можемо повторити». Тобто, повертатися...
Країна
27.04.2024
09:00

Театр під час війни: відновлення і нові сцени

Як театри, попри всі труднощі, працюють, гастролюють і створюють нові сценічні майданчики, розповідаємо в матеріалі.
Донецьк
26.04.2024
16:00

Відновлення Донеччини: поки навіть не в проєкті, але…

Стосунки влади і громадськості ніколи не були виключно конструктивними, на Донеччині зокрема, - передусім через взаємну недовіру, брак досвіду, неспівпадіння уявлень про співпрацю і просто небажання влади бути додатково контрольованою.
Всі статті