Тривожний сигнал: очільник Львівської ОВА звинуватив податківців у махінаціях

Очільник Львівської ОВА Максим Козицький звинуватив обласну податкову службу у махінаціях щодо відшкодування ПДФ підприємцям. Про це він пише 29 липня у своєму Телеграм-каналі.

"Кому війна, а кому – час для схематозів та махінацій. У Львівську ОВА неодноразово звертались підприємці щодо непрозорого механізму діяльності Головного управління ДПС у Львівській області. Мова йшла про незрозуміле ухвалення рішень в ручному режимі щодо відшкодування тому чи іншому суб’єкту господарювання ПДВ", - зазначає Козицький.

Львівська ОВА звернулась з запитом до ДПС у Львівській області, щоб спростувати чи підтвердити цю інформацію.
"Але нам банально відмовили та не надали інформації.  Відповідно до тих даних, які вдалося отримати, податкова справді не забезпечила прозорий механізм відшкодування ПДВ. Таких висновків за результатами міжвідомчої наради сьогодні дійшов перший заступник начальника Львівської ОВА Андрій Годик", - написав Козицький, додав далі конкретні цифри.

Так, з 1 січня на Львівщині 135 суб’єктам підприємницької діяльності відшкодували понад 1,5 млн грн ПДВ кожному. Загальна сума відшкодованого ПДВ для цих підприємств становить понад 1 млрд 165 млн грн.

Серед цих 135 підприємств – 13 не мають жодного працівника. А їм відшкодували 129 млн грн. При цьому сума податків, які вони сплатили до бюджетів всіх рівнів, – 20 млн грн. Одне із підприємств отримало відшкодування з державного бюджету в розмірі 40 млн грн, а натомість сплатило податків аж 26 тис. грн.

Також 30 підприємств, які працюють менше, ніж рік, отримали відшкодування ПДВ на суму понад 242 млн грн. Натомість сплатили лише 7,3 млн грн податків. Більше того, із цих 30 підприємств на 16 не працює жодної або лише одна особа, на 9 підприємствах працює від 2 до 5 людей.

"Такі дані є тривожним сигналом і породжують більше запитань, ніж відповідей. Якщо Головне управління ДПС Львівщини не може дати на них відповідей, то звертатимемось з відповідним запитом до ДПС України та Міністерства фінансів України. Такі речі неприпустимі у воєнний час", - зазначив очільник Львівщини.

Статті

Країна
18.04.2024
18:19

Медична реформа по-запорізьки. Чи отримають пацієнти  належне медичне забезпечення  та  якісне лікування

Факт економії бюджетних коштів, про який говорять місцеві чиновники, навряд чи додає оптимізму запоріжцям, які стають пацієнтами  оптимізованих лікарень. Будь-який пересічний містянин підтвердить, що досі  не помітив, щоб така реорганізація якось...
Країна
18.04.2024
09:14

Закон про посилення мобілізації: основні положення

"Це було дуже несподівано. Поки що ми на всіх ефірах і в соцмережах розповідали, що це закон про справедливість, про демобілізацію, головну норму просто вирішили прибрати. Кажуть, що це був чіткий ультиматум від Генерального штабу. У приватних...
Країна
17.04.2024
10:00

Формування збройних сил та мобілізація в Україні. Як це було в минулому

Битва ж за Україну була виграна значною мірою завдяки перемозі більшовиків на ідеологічному та інформаційному фронтах. Саме це, вкупі з мобілізаційними можливостями Червоної Армії, неперевершеною жорстокістю до противника, здатність йти до перемоги...
Всі статті