Транш в розмірі $900 млн: Шмигаль повідомив про добрі новини від МВФ

Виконавча рада МВФ затвердила другий перегляд програми EFF для України. Це відкриває шлях до отримання чергового траншу в розмірі 900 млн доларів. Про це повідомив премʼєр-міністр України Данис Шмигаль.

За його словами, у Фонді відзначили наші досягнення в реалізації програми та реформ, попри повномасштабну війну.

"Україна виконала всі поставлені "маяки", зокрема законодавчі ініціативи щодо вдосконалення Бюджетного кодексу, посилення податкової політики, антикорупційні заходи тощо. Програма в межах Механізму розширеного фінансування для України загалом передбачає виділення 15,6 млрд доларів впродовж 4 років для підтримки економічної стабільності та відновлення нашої держави", - пише Шмигаль.

У повідомленні Національного банку України у Фейсбуці зазначається,  що кошти спрямовуватимуться на фінансування видатків державного бюджету, а також підтримають міжнародні резерви. Останнє посилить спроможність НБУ забезпечувати курсову стійкість.

"Після надходження третього траншу загальний обсяг отриманого фінансування від МВФ за програмою в цьому році зросте до близько 4,5 млрд дол. США", - зазначив регулятор.

Статті

Країна
09.05.2024
14:20

Тінь Медведчука: запорізька руда та вугілля Донбасу

В.Медведчук займається звичними для себе речами. Як і раніше в Україні, це "розпил" державних грошей (тепер із федерального бюджету) та рейдерство. Кумівство з путіним дозволяє робити це безкарно.
Світ
08.05.2024
09:59

Зобразити те, що важко уявити. Подорож колишніми нацистськими таборами смерті у Польщі

"Хоча близько половини єврейських жертв справді загинули в таборах, інша половина так і не потрапила до таборів смерті, — розповідає він. — Вони померли від голоду і хвороб у гето або були вбиті в містах і селах, де вони жили".
Світ
07.05.2024
09:09

«Війну на виснаження Росії не виграти». Російські ЗМІ про Україну

"Британці справді пишаються, що задають певні тренди в українській кризі, скеровують Україну на антиросійський шлях, утримуючи її на ньому, і залишаються лідерами у фінансуванні Києва разом зі США та ФРН.
Всі статті