Трамп визнав вторгнення в Україну "помилкою Путіна", але не захотів називати його військовим злочинцем

Колишній президент США Дональд Трамп назвав напад на Україну помилкою путіна, але відмовився називати його воєнним злочинцем, заявивши, що це може зашкодити переговорам з росією. Про це Трамп, який знову балотується на посаду президента, сказав у середу під час дебатів на CNN, повідомляє "Еспрессо".

"Він не безглузда людина. Він дуже розумний, він дуже хитрий", - зазначив Трамп у відповідь на запитання, чи вважає він досі путіна розумною людиною, як казав про це раніше.

При цьому Трамп зауважив, що путін зробив серйозну помилку.

"Його помилка полягала в тому, що він вдерся в Україну. Він ніколи не вдерся б, якщо я був би президентом", - зазначив ексглава Білого дому.

У відповідь на запитання ведучої, чи вважає Трамп путіна воєнним злочинцем, він зазначив: "Я думаю, що це не варто зараз виносити на обговорення".

Він пояснив свою позицію тим, що зараз треба зосередитися на завершенні війни.

"Якщо ви говоритимете, що він воєнний злочинець, буде набагато важче укласти угоду, щоби владнати цю справу",- додав Трамп.

У цьому зв’язку він заявив, що звинувачення проти путіна мають обговорюватися пізніше.

Нагадаємо, суд присяжних проголосував за висунення звинувачення Трампу. 

Як повідомлялося, Трамп пообіцяв завершити війну в Україні за 24 години, але з однією умовою. 

 

Статті

Донецьк
26.04.2024
16:00

Відновлення Донеччини: поки навіть не в проєкті, але…

Стосунки влади і громадськості ніколи не були виключно конструктивними, на Донеччині зокрема, - передусім через взаємну недовіру, брак досвіду, неспівпадіння уявлень про співпрацю і просто небажання влади бути додатково контрольованою.
Країна
26.04.2024
10:51

Український метал: здається, є надія

"Виробничі результати за підсумками року могли бути вищими, якби імпортна продукція з Китаю не заходила у великих обсягах на вітчизняний ринок, особливо коли в Україні виробляються аналоги".
Донецьк
25.04.2024
10:45

Діяти та жити цікаво: Як молодь з Мирнограда розвиває громаду біля лінії фронту

Наразі у Донецькій області масові заходи заборонені, але люди потребують якоїсь розради. Творчі проекти об’єднали талановиту молодь та створили терапевтичний ефект для мешканців громади, заповнили культурну порожнечу.
Всі статті