Сили оборони за добу відбили 30 атак і збили 8 із 12 "Шахедів"

Сили оборони України за добу відбили близько 30 атак і знищили вісім із 12 дронів-камікадзе "Шахед-136". Про це 21 квітня у вечірньому зведенні повідомив Генштаб ЗСУ.

"Протягом доби противник завдав 2 ракетних і 28 авіаційних ударів, здійснив близько 20 обстрілів із реактивних систем залпового вогню. Сьогодні вночі, для нанесення авіаційних ударів, противник використав 12 ударних БПЛА "Шахед-136", 8 із них було знищено нашими захисниками", - повідомили українські військові.

Окремо в Генштабі наголосили, що по всій території України зберігається висока небезпека нанесення ракетних і авіаційних ударів. Крім тактики терору окупанти також продовжують спроби наступати на кількох ділянках фронту.

"Основні зусилля противник зосереджує на веденні наступальних дій на Бахмутському, Авдіївському, Мар'їнському та Шахтарському напрямках. Підрозділами сил оборони України протягом доби було відбито близько 30 атак противника на зазначених ділянках фронту", - ідеться у зведенні.

В епіцентрі бойових дій залишається Бахмут. Водночас українські війська й самі завдавали ударів по противнику. Так, українська авіація за добу завдала удару по району зосередження особового складу та військової техніки окупантів.

"Підрозділи ракетних військ і артилерії вразили район зосередження живої сили, зенітно-ракетний комплекс і ще два важливі військові об'єкти противника", - додали в Генштабі.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що ватажок "Вагнера" Пригожин спростував заяви про "котел для ЗСУ" в Бахмуті.

Статті

Країна
27.04.2024
09:00

Театр під час війни: відновлення і нові сцени

Як театри, попри всі труднощі, працюють, гастролюють і створюють нові сценічні майданчики, розповідаємо в матеріалі.
Донецьк
26.04.2024
16:00

Відновлення Донеччини: поки навіть не в проєкті, але…

Стосунки влади і громадськості ніколи не були виключно конструктивними, на Донеччині зокрема, - передусім через взаємну недовіру, брак досвіду, неспівпадіння уявлень про співпрацю і просто небажання влади бути додатково контрольованою.
Країна
26.04.2024
10:51

Український метал: здається, є надія

"Виробничі результати за підсумками року могли бути вищими, якби імпортна продукція з Китаю не заходила у великих обсягах на вітчизняний ринок, особливо коли в Україні виробляються аналоги".
Всі статті