Сили оборони просуваються для подальшого оточення Бахмута - командир підрозділу ЗСУ

Командир підрозділу ЗСУ Денис Ярославський зазначив, що дії ЗСУ скеровані на оточення Бахмута. Про це він сказав в ефірі "Еспресо".

"Перебуваю під Берхівкою. Берхівка - це вища точка на півночі від Бахмута. З цієї точки, через подальше просування, ми зайдемо на північ Бахмута та повернемо позиції, які втратили ще в січні", - підкреслив Ярославський. 

За словами командира підрозділу ЗСУ, 3-тя окрема штурмова бригада разом із суміжними військами ЗСУ просуваються з півдня в бік Кліщіївки.

"Ці дії Сил оборони дали змогу взяти під контроль ЗСУ усі логістичні траси, що дає можливість просуватися, аби надалі взяти Бахмут в оперативне оточення. Ми бачимо пересування ворога у місті та знищуємо його техніку. За останній тиждень Силам оборони України вдалося просунутися на 1 км на північ від Бахмута", - додав Ярославський. 

Як повідомлялося, ЗСУ просунулися за добу 13 червня до 500 метрів на Бахмутському напрямку. 

 

Статті

Світ
11.05.2024
10:03

"Майбутнє українського Донбасу видається все більш похмурим". Західні медіа про Україну

...Китайці, ймовірно, вирішили, що погрози Байдена були блефом. У березні 2023 року Сі відвідав Кремль, зухвало демонструючи солідарність з Путіним. Це виявилося переломним моментом у війні Москви, фактично перетворивши конфлікт на опосередковану...
Країна
09.05.2024
14:20

Тінь Медведчука: запорізька руда та вугілля Донбасу

В.Медведчук займається звичними для себе речами. Як і раніше в Україні, це "розпил" державних грошей (тепер із федерального бюджету) та рейдерство. Кумівство з путіним дозволяє робити це безкарно.
Світ
08.05.2024
09:59

Зобразити те, що важко уявити. Подорож колишніми нацистськими таборами смерті у Польщі

"Хоча близько половини єврейських жертв справді загинули в таборах, інша половина так і не потрапила до таборів смерті, — розповідає він. — Вони померли від голоду і хвороб у гето або були вбиті в містах і селах, де вони жили".
Всі статті