Сили оборони просунулися на двох ділянках фронту - ISW

Сили оборони України просунулися поблизу Бахмута Донецької області та на заході Запорізької області. Про це повідомляє Інститут вивчення війни (ISW).

"31 серпня українські війська продовжили контрнаступальні операції поблизу Бахмута Донецької області та на заході Запорізької області та, як повідомляється, просунулися на обох ділянках фронту", - йдеться в повідомленні.

Генеральний штаб України та заступник міністра оборони України Ганна Маляр повідомили, що українські війська продовжили наступальні дії на Бахмутському та Мелітопольському (захід Запорізької області) напрямках і досягли неуточненого успіху на напрямку Новоданилівка-Новопрокопівка (5-13 км на південь від Оріхова) на заході Запорізької області.

Крім того, начальник Головного управління ракетних військ і артилерії та безпілотних систем Генерального штабу Збройних сил України бригадний генерал Сергій Баранов заявив, що українські війська вийшли на паритет у контрбатарейних можливостях з російськими військами.

За його словами, надані НАТО артилерійські системи з радіусом дії від 30 до 40 км дозволяють українським силам знищувати російські артилерійські системи та змушувати російські сили відводити артилерію далі від лінії фронту.

Як повідомлялося раніше, Генсек НАТО Єнс Столтенберг заявив, що ЗСУ поступово просуваються на фронті, витісняючи росіян з їхніх позицій, захищених, зокрема, мінними полями, тому Заходу зараз вкрай важливо продовжувати підтримувати Київ.

Статті

Країна
16.05.2024
14:18

Від ідей до конкретних проектів: війні не вдалося зупинити бізнес Дніпропетровщини

Прифронтова Дніпропетровська область увійшла в трійку лідерів серед регіонів за кількістю нових бізнесів. Упродовж першого кварталу 2024 року в області відкрито майже 7 тисяч ФОПів. Водночас, за чотири місяці регіон має економічні втрати: тут...
Країна
16.05.2024
10:35

Коломойський: розмова продовжується

Реанімувавши старі звинувачення щодо співвласника групи "Приват" І.Коломойського, влада виклала свій останній та вирішальний козир у діалозі з опальним олігархом. Але чи призведе це до бажаного результату – велике питання.
Країна
15.05.2024
23:21

“Зручна модель” маріупольського виконкому

У квітні Держаудитслужба повідомила про результати ревізії комунального підприємства: виявлені порушення на понад 48 млн гривень. Аудитори не знайшли двох підрядників комунального підприємства
Всі статті