Сунак розповів, що буде з Британією в разі нападу РФ

Прем’єр-міністр Великої Британії Ріші Сунак заявив, що його країна готова захищатися, якщо Росія почне військову агресію. Він запевнив: для цього міністерство оборони має коштиПро це він розповів у інтерв’ю ведучому Sky News Пірсу Моргану, повідомляє "Еспресо".

У Сунака запитали, чи готова Велика Британія "належним чином захистити себе", якщо РФ "розгорне свої гармати в її бік", на що прем’єр відповів позитивно.

"Одне з моїх першочергових завдань – забезпечити безпеку кожного. І, на жаль, ви знаєте, світ стає все менш безпечним. І ми бачимо це на прикладі ситуації в Росії та Україні. Але зовсім недавно ми спостерігали це і в Червоному морі", – зазначив він.

Сунак також підкреслив, обіймаючи посаду міністра фінансів, він збільшив фінансування міноборони до найбільшого рівня з часів холодної війни. Вирішувати, як розподілити ці кошти для найкращого захисту повинна армія.

"Але загалом, чи вважаю я, що ми добре захищені, що в нас добре вкладені кошти в оборону? Так. Ми є другим найбільшим постачальником оборонної продукції в НАТО… Як ви можете бачити з того, що ми зробили в Україні, ми будемо відстоювати те, у що ми віримо. Ми не дозволимо агресії залишитися безконтрольною і безкарною", – зауважив прем’єр-міністр.

Як повідомлялося, Зеленський та Сунак підписали договір про безпеку, який діятиме до вступу України в НАТО

Нагадаємо, Медведєв пригрозив "ядеркою" за спроби знищити пускові установки на території РФ. 

Також нагадаємо, що депутат Держдуми РФ погрожував відібрати у США Аляску і натякнув на втрату Техасу. 

Статті

Донбас
28.04.2024
19:38

Нам нікуди повертатися: у російській історії немає періоду, який можна назвати моделлю для побудови державності. Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня головний «філософ» окупованого Донбасу Олександр Ходаковський раптово заявив, що ніяких скрєп у Росії не було і немає, що російська історія, навіть у викладі Путіна, не дає жодних моделей для «можемо повторити». Тобто, повертатися...
Країна
27.04.2024
09:00

Театр під час війни: відновлення і нові сцени

Як театри, попри всі труднощі, працюють, гастролюють і створюють нові сценічні майданчики, розповідаємо в матеріалі.
Донецьк
26.04.2024
16:00

Відновлення Донеччини: поки навіть не в проєкті, але…

Стосунки влади і громадськості ніколи не були виключно конструктивними, на Донеччині зокрема, - передусім через взаємну недовіру, брак досвіду, неспівпадіння уявлень про співпрацю і просто небажання влади бути додатково контрольованою.
Всі статті