Суд зобов'язав УПЦ МП повернути державі собор у Тернопільській області

Господарський суд Тернопільської області зобов'язав повернути Миколаївський собор державі. Про це 15 червня повідомила пресслужба Мінкульту.

"Господарський суд Тернопільської області ухвалив рішення повернути Миколаївський собор із келіями (XVI-XVII століть) загальною площею 1756 квадратних метрів у місті Кременецьк-Почаївський Кременецько-Почаївський державний історико-архітектурний заповідник. Суд задовольнив позов Кременецько-Почаївського ДІАЗ і зобов'язав релігійну громаду парафії Святителя Миколая УПЦ МП усунути перешкоди у користуванні державним майном і повернути його заповіднику", - повідомили в міністерстві.

Мінкульт стверджує, що термін дії договору про безоплатне користування приміщенням Миколаївського собору закінчився ще 12 лютого. Церква зверталася до Мінкульту про продовження дії договору, але отримала відмову, і тепер користується приміщеннями незаконно.

Нагадаємо, що близько місяця тому суд у Кропивницькому вперше виніс вирок митрополиту Московського патріархату.

Статті

Донбас
28.04.2024
19:38

Нам нікуди повертатися: у російській історії немає періоду, який можна назвати моделлю для побудови державності. Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня головний «філософ» окупованого Донбасу Олександр Ходаковський раптово заявив, що ніяких скрєп у Росії не було і немає, що російська історія, навіть у викладі Путіна, не дає жодних моделей для «можемо повторити». Тобто, повертатися...
Країна
27.04.2024
09:00

Театр під час війни: відновлення і нові сцени

Як театри, попри всі труднощі, працюють, гастролюють і створюють нові сценічні майданчики, розповідаємо в матеріалі.
Донецьк
26.04.2024
16:00

Відновлення Донеччини: поки навіть не в проєкті, але…

Стосунки влади і громадськості ніколи не були виключно конструктивними, на Донеччині зокрема, - передусім через взаємну недовіру, брак досвіду, неспівпадіння уявлень про співпрацю і просто небажання влади бути додатково контрольованою.
Всі статті