Суд засудив до 12 років кілера, який планував убивства Буданова та Резнікова

В Україні Печерський райсуд Києва засудив до 12 років в'язниці кілера, який планував убивства міністра оборони Олексія Резнікова та голови ГУР МО Кирила Буданова. Про це 14 березня повідомляє прес-служба СБУ.

"Печерський районний суд Києва призначив 12 років ув'язнення з конфіскацією майна організатору диверсійно-розвідувальної групи Головного управління Генштабу ЗС РФ", - повідомили представники Служби безпеки України.

За даними відомства, кілером виявився мешканець тимчасово окупованого Луганська, якому обіцяли заплатити від 100 до 150 тисяч доларів. За ці гроші він мав убити не лише Буданова та Резнікова, а й "відомого українського активіста".

У СБУ також сказали, що вбивця у складі терористичної організації "ЛНР" брав активну участь у бойових діях проти сил АТО на сході України.

"Після повномасштабного вторгнення він був завербований кадровим співробітником російської військової розвідки для проведення підривної діяльності. За завданням координатора з Москви він повинен був організувати ліквідацію українського військового, який, на думку окупантів, нібито причетний до фізичної розправи над російськими військовополоненими", - пояснили в СБУ.

У ході обшуку у зловмисника виявлено докази злочинних дій, а також паспорт громадянина РФ. Суд визнав фігуранта винним за кількома статтями Кримінального кодексу України – держзраду, підготовку до скоєння вбивства, участь у непередбачених законом збройних формуваннях та участь у терористичній організації.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що на Буданова було близько десятка спроб замахів із 2016 року.

Статті

Країна
27.04.2024
09:00

Театр під час війни: відновлення і нові сцени

Як театри, попри всі труднощі, працюють, гастролюють і створюють нові сценічні майданчики, розповідаємо в матеріалі.
Донецьк
26.04.2024
16:00

Відновлення Донеччини: поки навіть не в проєкті, але…

Стосунки влади і громадськості ніколи не були виключно конструктивними, на Донеччині зокрема, - передусім через взаємну недовіру, брак досвіду, неспівпадіння уявлень про співпрацю і просто небажання влади бути додатково контрольованою.
Країна
26.04.2024
10:51

Український метал: здається, є надія

"Виробничі результати за підсумками року могли бути вищими, якби імпортна продукція з Китаю не заходила у великих обсягах на вітчизняний ринок, особливо коли в Україні виробляються аналоги".
Всі статті