Суд засудив до 12 років кілера, який планував убивства Буданова та Резнікова

В Україні Печерський райсуд Києва засудив до 12 років в'язниці кілера, який планував убивства міністра оборони Олексія Резнікова та голови ГУР МО Кирила Буданова. Про це 14 березня повідомляє прес-служба СБУ.

"Печерський районний суд Києва призначив 12 років ув'язнення з конфіскацією майна організатору диверсійно-розвідувальної групи Головного управління Генштабу ЗС РФ", - повідомили представники Служби безпеки України.

За даними відомства, кілером виявився мешканець тимчасово окупованого Луганська, якому обіцяли заплатити від 100 до 150 тисяч доларів. За ці гроші він мав убити не лише Буданова та Резнікова, а й "відомого українського активіста".

У СБУ також сказали, що вбивця у складі терористичної організації "ЛНР" брав активну участь у бойових діях проти сил АТО на сході України.

"Після повномасштабного вторгнення він був завербований кадровим співробітником російської військової розвідки для проведення підривної діяльності. За завданням координатора з Москви він повинен був організувати ліквідацію українського військового, який, на думку окупантів, нібито причетний до фізичної розправи над російськими військовополоненими", - пояснили в СБУ.

У ході обшуку у зловмисника виявлено докази злочинних дій, а також паспорт громадянина РФ. Суд визнав фігуранта винним за кількома статтями Кримінального кодексу України – держзраду, підготовку до скоєння вбивства, участь у непередбачених законом збройних формуваннях та участь у терористичній організації.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що на Буданова було близько десятка спроб замахів із 2016 року.

Статті

Луганськ
27.03.2024
17:45

«Бери й роби!» Як переселенцю почати заробляти в новій ніші на новому місці

«Треба усвідомлювати, що майже ніхто на новому місці не починає дійсно з абсолютного «нуля» – бо у вас є освіта, досвід, особисті цінності тощо. Все це вже є у людини, є невід’ємною частиною її буття»
Країна
27.03.2024
12:46

Валютне питання, або Як олігархи наштовхнулися на Нацбанк

Подальше зниження курсу гривні остаточно доб'є споживчий попит, який в умовах повномасштабної війни і так уже давно "нижчий від плінтуса". Ну а "мертвий" споживчий попит – це "мертва економіка".
Світ
26.03.2024
07:36

«Вже зараз можна купити квитки до Криму на червень». Російські ЗМІ про Україну

"У реакції Києва - вся суть цього терористичного режиму. Важко навіть описати ту суміш захоплення, зловтіхи і захвату, яку трагедія викликала в українських ЗМІ..."
Всі статті