Суд у Гаазі видав ордер на арешт путіна

Міжнародний кримінальний суд у Гаазі, видав ордер на арешт російського диктатора путіна. Про це 17 березня повідомляється на офіційному сайті МКС.

"Володимир Путін, ймовірно, несе відповідальність за воєнний злочин незаконної депортації населення та незаконної передачі дітей з окупованих районів України до РФ", - повідомляє прес-служба суду.

Крім путіна, ордер також був виданий на ім'я уповноваженої при президенті росії з прав дитини Марії Олексіївни Львової-Бєлової. Її також підозрюють у незаконній депортації українських дітей на територію росії.

"Існують розумні підстави вважати, що кожен підозрюваний несе відповідальність за воєнний злочин незаконної депортації населення та незаконну передачу населення з окупованих районів України до РФ на шкоду українським дітям", - повідомили представники суду в Гаазі.

Водночас самі ордери є секретними – таке рішення у МКС ухвалили, щоб захистити жертв та свідків цих злочинів. Також секретність ордерів має забезпечити безпеку розслідування.

"З огляду на те, що поведінка, що розглядається в даній ситуації, імовірно триває, інформування громадськості про ордери може сприяти запобіганню подальшого вчинення злочинів, Палата ухвалила рішення публічно заявити про наявність цих ордерів", - йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що міжнародний трибунал щодо злочинів росії може бути створений до літа.

Статті

Країна
18.04.2024
18:19

Медична реформа по-запорізьки. Чи отримають пацієнти  належне медичне забезпечення  та  якісне лікування

Факт економії бюджетних коштів, про який говорять місцеві чиновники, навряд чи додає оптимізму запоріжцям, які стають пацієнтами  оптимізованих лікарень. Будь-який пересічний містянин підтвердить, що досі  не помітив, щоб така реорганізація якось...
Країна
18.04.2024
09:14

Закон про посилення мобілізації: основні положення

"Це було дуже несподівано. Поки що ми на всіх ефірах і в соцмережах розповідали, що це закон про справедливість, про демобілізацію, головну норму просто вирішили прибрати. Кажуть, що це був чіткий ультиматум від Генерального штабу. У приватних...
Країна
17.04.2024
10:00

Формування збройних сил та мобілізація в Україні. Як це було в минулому

Битва ж за Україну була виграна значною мірою завдяки перемозі більшовиків на ідеологічному та інформаційному фронтах. Саме це, вкупі з мобілізаційними можливостями Червоної Армії, неперевершеною жорстокістю до противника, здатність йти до перемоги...
Всі статті