Студентів у РФ змусять вивчати предмет про "велике майбутнє" росії - ЗМІ

У російських вишах може з'явитися предмет, під час вивчення якого студентам розповідатимуть про успіхи РФ та занепад Заходу. Про це 25 жовтня повідомляють російські ЗМІ.

Журналісти у своєму матеріалі посилаються на співрозмовників серед чиновників. Вони заявили, що перший заступник голови адміністрації президента РФ Сергій Кирієнко займатиметься розробкою курсу.

"Одне з близьких до кремля джерел ємно описало зміст нового "ідеологічного предмета" так: "Захід загниває, він постійно гадив росії, але його час минув, у нас велике майбутнє, багата історія та культура, треба користуватися кризовим моментом і отримувати від нього все", - наводить цитату видання "Медуза".

Очікується, що предмет з'явиться у вишах уже наступного навчального року. За планом кремля, студенти негуманітарних спеціальностей вивчатимуть його один рік, гуманітарії – кілька років, а історики та політологи – протягом усього часу навчання.

Новий предмет буде розділений на чотири блоки – крім основного "історичного", йдеться також про блоки "Культурний код", "росія у світі" та "Образ майбутнього". Точний зміст блоків поки невідомий, проте всі ймовірні куратори максимально лояльні до чинної російської влади.

Нагадаємо, раніше стало відомо, що в росії достроково призначають випускників військових вишів на посади в армії.

Статті

Донецьк
25.04.2024
10:45

Діяти та жити цікаво: Як молодь з Мирнограда розвиває громаду біля лінії фронту

Наразі у Донецькій області масові заходи заборонені, але люди потребують якоїсь розради. Творчі проекти об’єднали талановиту молодь та створили терапевтичний ефект для мешканців громади, заповнили культурну порожнечу.
Країна
24.04.2024
15:26

Коли кров рятує життя: як Дніпропетровщина тримає донорський фронт

Кров – це ресурс, який неможливо замінити штучною речовиною. І від цього ресурсу залежить життя як військових, так і цивільних. Донорство вже понад два роки тримає свою лінію оборони. І нашій країні вкрай важливо перейти від стихійного донорства до...
Світ
23.04.2024
17:26

«Брати приклад із Леніна і змінити, нарешті, внутрішню політику». Російські ЗМІ про Україну

У такий гарний весняний день навіть не хочеться писати про цей цирк виродків під назвою "конгрес США", але кілька важливих тез по суботньому голосуванню все ж таки окреслимо...
Всі статті