Столтенберг заявив, що українські пілоти вже почали навчання на винищувачах F-16

Українські пілоти вже почали навчання на винищувачах F-16. Про це 15 червня під час спілкування зі ЗМІ, яке показали в ефірі національного телемарафону заявив генсек НАТО Єнс Столтенберг.

"По-перше, я вітаю рішення кількох країн-членів Альянсу і далі підтримувати Україну під час навчання пілотів. І також пізніше ми можемо ухвалити рішення про надання реактивних літаків 4-го покоління F-16", - повідомив він.

Столтенберг подякував Данії за те, що вона відіграє керівну роль у забезпеченні цих питань, і готовність навчати українських пілотів. Також він підтвердив, що навчання пілотів Повітряних сил України вже почалося.

"Коли конкретно це рішення буде ухвалено, ще не відомо. Але вже ясно, що навчання розпочалося і це дозволяє нам надати літаки. Тому що будуть готові пілоти, які можуть ними керувати", - наголосив генсек.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Резніков прибув на зустріч "Рамштайн" і зустрівся з главою Пентагону.

Статті

Донбас
29.04.2024
16:44

"Безхазяйне майно": як окупанти відбиратимуть житло українців у "ДНР" та "ЛНР"

Простими словами, забрати можуть у тих, хто має нерухомість на окупованій території і є всі ознаки, що підтверджують відсутність експлуатації нерухомого майна.
Донбас
28.04.2024
19:38

Нам нікуди повертатися: у російській історії немає періоду, який можна назвати моделлю для побудови державності. Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня головний «філософ» окупованого Донбасу Олександр Ходаковський раптово заявив, що ніяких скрєп у Росії не було і немає, що російська історія, навіть у викладі Путіна, не дає жодних моделей для «можемо повторити». Тобто, повертатися...
Країна
27.04.2024
09:00

Театр під час війни: відновлення і нові сцени

Як театри, попри всі труднощі, працюють, гастролюють і створюють нові сценічні майданчики, розповідаємо в матеріалі.
Всі статті