Столтенберг підтверджує: ЗСУ мають всі необхідні технічні можливості для звільнення окупованих територій

У ЗСУ на сьогодні є всі необхідні технічні можливості для звільнення окупованих росією територій. Про це заявив Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг, виступаючи на спільному брифінгу з прем'єр-міністром Люксембургу Ксав'є Беттелем, - повідомляє Бі-бі-сі.

Столтенберг підтвердив, що союзники та партнери України по Північноатлантичному альянсу передали Києву майже всю обіцяну військову техніку - 1550 бронетранспортерів та 230 танків, а також "величезну кількість боєприпасів".

"Понад 98% бойових машин, які були обіцяні Україні, вже передано [у розпорядження українського командування]", - запевнив Столтенберг.

За словами генсека, з урахуванням переданої техніки та поставлених для потреб ЗСУ снарядів, тепер українська армія має необхідні технічні можливості для звільнення територій країни, окупованих російськими військами.

Столтенберг також згадав телефонну розмову між президентом України Володимиром Зеленським і китайським лідером Сі Цзінпіном, що відбулася напередодні.

За словами генсека, в НАТО вітають сам факт першої розмови двох лідерів за рік з гаком - з початку повномасштабної війни, - однак зазначають, що Китай, як і раніше, так і не виступив з публічним засудженням російського вторгнення.

Як повідомлялося, Головком Збройних сил США в Європі генерал Крістофер Каволі заявив, що Збройні сили України перебувають у добрій позиції для контрнаступу.

Статті

Країна
27.04.2024
09:00

Театр під час війни: відновлення і нові сцени

Як театри, попри всі труднощі, працюють, гастролюють і створюють нові сценічні майданчики, розповідаємо в матеріалі.
Донецьк
26.04.2024
16:00

Відновлення Донеччини: поки навіть не в проєкті, але…

Стосунки влади і громадськості ніколи не були виключно конструктивними, на Донеччині зокрема, - передусім через взаємну недовіру, брак досвіду, неспівпадіння уявлень про співпрацю і просто небажання влади бути додатково контрольованою.
Країна
26.04.2024
10:51

Український метал: здається, є надія

"Виробничі результати за підсумками року могли бути вищими, якби імпортна продукція з Китаю не заходила у великих обсягах на вітчизняний ринок, особливо коли в Україні виробляються аналоги".
Всі статті