Ставити цілі й будувати плани в реаліях війни навчають жінок-ВПО у Закарпатській області

Триденний тренінг для жінок-переселенок, на якому їх навчають формувати цілі й будувати перспективні життєві плани під час війни, триває в селі Поляна Закарпатської області – він стартував 8 вересня. Про це "ОстроВу" повідомила тренерка Тетяна Хвостенко 9 вересня.

"Слухачками тренінгу є жінки-переселенки, які наразі мешкають у різних населених пунктах Ужгородської, Іршавської й Свалявської міських громад", – каже пані Тетяна.

Уточнюється, що більшість із них переїхали в Закарпаття з Луганської та Донецької областей – зокрема, з Маріуполя.

За словами тренерки, війна, вимушене переселення, втрата дому й роботи, а в багатьох випадках втрата близьких значною мірою позбавили цих жінок здатності планувати, бачити перспективу, шукати роботу, та навіть бажати й мріяти. А тим часом у всіх залишилась відповідальність за власні родини, за дітей (усі учасниці тренінгу є мамами, у тому числі багатодітними).

"Багато з того, що я тут почула, викликало біль, проте всі отримані знання є надкорисними", – каже переселенка з Сєвєродонецька Луганської області Ольга Панаріна.

Зазначається, що тренінг є одним із заходів у низці інших у рамках проєкту "Жіноче підприємництво як інструмент економічного розвитку громад" від ГО "Майстерня щастя", остаточна мета якого – дати жінкам нові професійні навички та допомогти із працевлаштуванням чи самозайнятістю.

Раніше повідомлялось, що на Закарпатті переселенки з Луганщини організували навчання з PR-менеджменту, SMM та електронної комерції для жінок.

Раніше також повідомлялось, що переселенці з Луганщини можуть отримати консультації психолога у Старобільському гуманітарному хабі на Закарпатті (контакти).

Статті

Донбас
19.05.2024
18:44

«Единая Россия» в Луганську змусила школярів збирати сміття. Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня ЗМІ окупованого Донбасу хвалили місцеву владу і самі себе. Виходило не дуже. Іноді доводилося маніпулювати заголовками і вдавати, що «все йде за планом». «Великий брат» теж вставляв свої п'ять копійок, намагаючись всіляко показати, що...
Країна
18.05.2024
13:54

Звільнення за "зв'язки" з людьми в окупації: Зеленський не підтримав ідею нардепів

Якщо раніше про його «зв'язки» з родичами, які проживають в окупації, знали лише близькі друзі, то тепер він зобов'язаний про це повідомити своє керівництво. Інакше його можуть звільнити
Луганськ
17.05.2024
10:41

 «Розумні люди зберігають свою думку при собі». Луганський щоденник

Якщо ти живеш за правилами, не намагаючись порушувати їх, ти житимеш нормально. Просто нормально. Можливо, погано, а може, добре, але ти житимеш. Якщо ж ти замахнувся своїм маленьким кулачком на систему, ти теж житимеш, але житимеш погано
Всі статті