США зажадали від Києва припинити удари по російських НПЗ - Financial Times

США закликали Україну припинити атаки на енергетичну інфраструктуру РФ, зокрема НПЗ, оскільки такі удари можуть призвести до зростання світових цін на паливо. Про це з посиланням на три свої джерела пише Financial Times 21 березня. 

"США неодноразово попереджали Україну про можливі наслідки атак дронів по російських енергооб'єктах", - ідеться в повідомленні.

Зазначається, що, зокрема, своєю стурбованістю американські чиновники ділилися з представниками СБУ та Головного управління розвідки (ГУР) Міноборони України, оскільки обидві структури "постійно розширюють власні програми дронів для завдання ударів по російських цілях на суходолі, на морі та в повітрі".

Як наголошується в матеріалі Financial Times, незважаючи на ці попередження, атаки України на російські нафтопереробні заводи, термінали, склади і сховища нафти в останні місяці посилилися. 

"На цьому тлі в Білому домі зростає розчарування діями України", - цитує видання одного зі співрозмовників.

Підкреслюється, що вимога припинити бити по НПЗ пов'язана з тим, що, незважаючи на санкції, росія залишається одним із найбільших світових експортерів енергоносіїв. 

"Ціни на нафту цього року зросли приблизно на 15%, до 85 доларів за барель, що призвело до зростання вартості пального в США в той момент, коли президент Джо Байден розпочинає свою кампанію з переобрання", - сказано в повідомленні.

Зазначається, що також у Вашингтоні побоюються відповіді РФ на удари України. У Вашингтоні вважають, що може постраждати енергетична інфраструктура, на яку спирається Захід, зокрема трубопровід "Каспійського трубопровідного консорціуму" (КТК), через який, зокрема, здійснюються поставки нафти з Казахстану. 

Раніше повідомлялося, що нафтопереробне підприємство "Первый завод" у Калузькій області РФ у ніч на 15 березня атакували безпілотники Головного управління розвідки Міноборони України

Статті

Світ
08.05.2024
09:59

Зобразити те, що важко уявити. Подорож колишніми нацистськими таборами смерті у Польщі

"Хоча близько половини єврейських жертв справді загинули в таборах, інша половина так і не потрапила до таборів смерті, — розповідає він. — Вони померли від голоду і хвороб у гето або були вбиті в містах і селах, де вони жили".
Світ
07.05.2024
09:09

«Війну на виснаження Росії не виграти». Російські ЗМІ про Україну

"Британці справді пишаються, що задають певні тренди в українській кризі, скеровують Україну на антиросійський шлях, утримуючи її на ньому, і залишаються лідерами у фінансуванні Києва разом зі США та ФРН.
Донбас
05.05.2024
19:32

«Золоті яйця нашої еліти все міцніше стискалися твердою рукою ляльководів». Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня ЗМІ окупованого Донбасу напружено працювали в режимі фабрики фейків. Велика кількість публікацій була присвячена трагедії 2-го травня 2014 року в Будинку профспілок в Одесі. Місцева пропаганда традиційно брехливо розповідала про ті...
Всі статті