Споживання електроенергії в Україні і далі знижуватиметься – глава "Укренерго"

Наразі в Україні спостерігається зниження енергоспоживання порівняно з зимовими місяцями, найближчими тижнями споживання електроенергії і далі знижуватиметься. Про це заявив  голова правління НЕК "Укренерго" Володимир Кудрицький в ефірі телемарафону "Єдині новини" у п'ятницю, - пише "Інтерфакс-Україна".

"Закінчення осінньо-зимового сезону та опалювального періоду зумовить подальше зниження енергоспоживання, і енергосистемі буде легше його покрити тими ресурсами електростанцій, які зараз у нас є", - підсумував Кудрицький.

Він пояснив, що зниженню споживання електроенергії сприятиме насамперед сезонний фактор.

"Системи опалення працюють, як правило, на природному газі, проте відповідні насоси та інше обладнання, встановлене на теплоелектроцентралях і в котельнях, також споживає електроенергію. Тому зниження обсягів виробництва тепла автоматично зумовить і зниження обсягів виробництва електроенергії. Тому буде ще легше енергосистемі", - зазначив голова НЕК.

Водночас він також позитивно оцінив запроваджувані на рівні уряду програми з енергозбереження, наприклад організовану заміну населенням ламп розжарювання на енергоощадні LED-лампи.

"Такі заходи енергозбереження також дають і даватимуть свій ефект. Тож ми всі стали трохи енергоефективнішими цієї зими та навчилися економити", - констатував Кудрицький.

Водночас, за його словами, внаслідок російських масштабних ракетних атак проти української енергосистеми ситуація з енергобалансом, який Україна утримує вже кілька тижнів, усе ще залишається хиткою.

"Тож ми працюватимемо над відновленням генерувальних потужностей. Улітку плануватимемо роботу так, щоб енергоблоки, які підуть у ремонт, були заміщені тими, що вийшли з відновлення. Або будемо додатково застосовувати включення енергоблоків інших електростанцій", - зазначив голова "Укренерго".

Статті

Країна
18.04.2024
18:19

Медична реформа по-запорізьки. Чи отримають пацієнти  належне медичне забезпечення  та  якісне лікування

Факт економії бюджетних коштів, про який говорять місцеві чиновники, навряд чи додає оптимізму запоріжцям, які стають пацієнтами  оптимізованих лікарень. Будь-який пересічний містянин підтвердить, що досі  не помітив, щоб така реорганізація якось...
Країна
18.04.2024
09:14

Закон про посилення мобілізації: основні положення

"Це було дуже несподівано. Поки що ми на всіх ефірах і в соцмережах розповідали, що це закон про справедливість, про демобілізацію, головну норму просто вирішили прибрати. Кажуть, що це був чіткий ультиматум від Генерального штабу. У приватних...
Країна
17.04.2024
10:00

Формування збройних сил та мобілізація в Україні. Як це було в минулому

Битва ж за Україну була виграна значною мірою завдяки перемозі більшовиків на ідеологічному та інформаційному фронтах. Саме це, вкупі з мобілізаційними можливостями Червоної Армії, неперевершеною жорстокістю до противника, здатність йти до перемоги...
Всі статті