Силовиків “Беркуту” судитимуть за масовий розстріл активістів на Майдані у лютому 2014 року

Закінчено досудове розслідування та скеровано до суду обвинувальний акт стосовно шести міліціонерів роти спеціального призначення ПМОП “Беркут”, які застосували бойову зброю проти активістів 20 лютого 2014 року. Про це повідомляє Офіс генерального прокурора 13 жовтня.

“Розслідуванням установлено, що 20 лютого 2014 року на вул. Інститутській в м. Києві міліціонери роти спеціального призначення ПМОП “Беркут”, підпорядкованого ГУМВС України в м. Києві застосували до учасників акцій протесту табельну гладкоствольну та автоматичну нарізну вогнепальну зброю, споряджену бойовими припасами”, - зазначається у повідомленні.

За інформацією Офісу генпрокурора, в результаті цього загинули 48 та отримали вогнепальні поранення 90 учасників акцій протесту. 

Обвинувальний акт скеровано до суду для розгляду за спеціальною заочною процедурою у зв’язку з “переховуванням обвинувачених на території країни-агресора та набуття громадянства останньої”.

Як повідомлялось раніше, за розстріли на Майдані судитимуть Януковича та весь тодішній силовий блок, їм загрожує довічне.

Статті

Країна
27.04.2024
09:00

Театр під час війни: відновлення і нові сцени

Як театри, попри всі труднощі, працюють, гастролюють і створюють нові сценічні майданчики, розповідаємо в матеріалі.
Донецьк
26.04.2024
16:00

Відновлення Донеччини: поки навіть не в проєкті, але…

Стосунки влади і громадськості ніколи не були виключно конструктивними, на Донеччині зокрема, - передусім через взаємну недовіру, брак досвіду, неспівпадіння уявлень про співпрацю і просто небажання влади бути додатково контрольованою.
Країна
26.04.2024
10:51

Український метал: здається, є надія

"Виробничі результати за підсумками року могли бути вищими, якби імпортна продукція з Китаю не заходила у великих обсягах на вітчизняний ринок, особливо коли в Україні виробляються аналоги".
Всі статті