Спецкомітет Конгресу США рекомендує заборонити Трампу балотуватися у президенти

Спеціальний комітет Палати представників США, який розслідував події 6 січня 2021 року, рекомендує Конгресу розглянути заборону Дональду Трампу обіймати державні посади. Про це 22 грудня повідомляє The Washington Post.

"Спеціальний комітет опублікував фінальний звіт на 814 сторінках пізно у четвер. У ньому є 11 рекомендацій, які допоможуть припинити подібні події у майбутньому", - повідомили журналісти.

У восьми розділах звіту члени "комітету 6 січня" зібрали докази, зібрані з "тисяч документів та понад 1000 інтерв'ю зі свідками". Ці дані свідчать, що Трамп заздалегідь планував скасувати затвердження результатів президентських виборів 2020 року в Конгресі і з цією метою тиснув на державних чиновників, Міністерство юстиції та власного віце-президента Майка Пенса.

Зрештою, як стверджується у звіті, він заохотив своїх прихильників до скоєння насильства. Усіх причетних до зусиль Трампа та учасників насильницького штурму Капітолію – у тому числі й адвоката президента Джона Істмана, який і запропонував, як він сам визнавав, незаконний план щодо зриву затвердження результатів виборів – "комітет 6 січня" рекомендує суворо покарати. Самому Трампу хочуть заборонити обіймати будь-які державні посади – у тому числі балотуватися на президентську посаду.

Зауважимо, що рекомендації "комітету 6 січня" не є обов'язковими до виконання. Сам комітет найближчими днями припинить роботу, а в січні 2023 року у новому скликанні Конгресу більшість у нижній палаті матиме Республіканська партія, яка не продовжуватиме його діяльність.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що комітет Конгресу США вимагає порушити кримінальну справу проти Трампа.

Статті

Світ
23.04.2024
17:26

«Брати приклад із Леніна і змінити, нарешті, внутрішню політику». Російські ЗМІ про Україну

У такий гарний весняний день навіть не хочеться писати про цей цирк виродків під назвою "конгрес США", але кілька важливих тез по суботньому голосуванню все ж таки окреслимо...
Донецьк
22.04.2024
18:04

ВЕЗ і криза довіри. Донецький щоденник

З усього обіцяного раніше вдалося реалізувати лише одне – «приєднання» до РФ. Та й то якось кособоко: начебто всіх обрусили, тобто видали паспорти з курками, але за фактом «руськими» жителі «ДНР» вважаються виключно у своєму зоопарку.
Донбас
21.04.2024
19:30

"Будуть руйнуватися українські міста, територія України все більше ставатиме диким полем". Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня ЗМІ окупованого Донбасу, у повній відповідності до кремлівських методичок, "переживали" за подальшу долю України, раділи відсутності у ЗСУ західної допомоги, а коли палата представників Конгресу США все ж таки проголосувала за...
Всі статті