Повідомлено про підозру двом колаборантам, які "керують" в окупаційних органах влади Донеччини – ДБР

ДБР повідомило про підозру двом колаборантам, які зайняли керівні посади в окупаційних органах влади Донеччини. Про це повідомило Державне бюро розслідувань (ДБР) у своєму Телеграм-каналі 23 листопада.

"За оперативного супроводу поліцейських Департаменту захисту інтересів суспільства і держави працівники ДБР встановили двох громадян України, які погодились співпрацювати з представниками окупаційної адміністрації держави-агресора та незаконних збройних формувань так званої "ДНР", – сказано в повідомленні.

Уточнюється, що в березні 2022 року посаду так званого "заступника голови адміністрації Володарського району ДНР" обійняла уродженка Донецької області, а у вересні місцевий мешканець добровільно став так званим "першим заступником голови Першотравневої районної адміністрації донецької народної республіки".

Підкреслюється, що колаборанти виконують обов’язки на цих посадах та всіляко сприяють ворожій владі.

"Вказаним особам повідомлено про підозру у колабораційній діяльності (ч. 5 ст. 111-1 Кримінального кодексу України), – пише відомство. – Санкція статті передбачає обмеження волі до 15 років з конфіскацією майна".

Раніше повідомлялось, що окупанти в тимчасово захопленому Маріуполі в рази посилили патрулювання.

Статті

Країна
04.05.2024
10:00

Мобілізація в Криму: заманюють грошима та безкоштовною землею

З 20 квітня окупанти в Криму розпочали більш активну мобілізацію чоловіків для війни проти України. Зокрема, на території півострова працюють мобільні мобілізаційні бригади, які розміщуються у публічних місцях
Донецьк
03.05.2024
12:00

Фронт наближається. Покровськ: поїхати не можна залишитися

Лінія фронту з кожним днем наближається, але ми сидимо і чогось чекаємо. Покровськ має всі шанси стати другим Бахмутом або Авдіївкою. Може, вже час шукати безпечніше місце?
Країна
02.05.2024
10:41

Нафтова мішень, або Що показали українські атаки по російським НПЗ

Серед важливих підсумків: побоювання західних союзників Києва, як і слід було очікувати, виявилися безпідставними. Економічні збитки країни-агресора теж не такі великі, як хотілося б. Але це не головне.
Всі статті