Словаччина, Польща та Чехія підписали угоду, яка дозволить передати Україні МіГ-29

Словаччина 27 серпня підписала угоду, за якою Чехія та Польща разом охоронятимуть повітряний простір держави, оскільки Братислава виводить з експлуатації свої радянські МіГ-29. Ймовірно, старих літаків позбуваються для передачі Україні. Про це повідомляє Reuters.

Міністр оборони Словаччини Ярослав Надь зазначив, що Братислава готова передати винищувачі, однак угоди ще не ухвалили. 

“Є політична воля, і це має сенс допомогти тим, хто потребує допомоги. Ця можливість розглядається, тож як тільки буде досягнуто угоди, ми повідомимо”, — зауважив він.

Водночас за даними видання Polska Times, вже 1 вересня кілька польських винищувачів F-16 поширить сферу своєї відповідальності й на Словаччину:

“Ми сусіди, друзі, поділяємо загрози, які існують у нашій частині Європи, намагаємося відповісти на них, зміцнюючи наші збройні сили, щоб відлякати можливого агресора”, — сказав віцепрем’єр Польщі Маріуш Блащак.

Як повідомлялось раніше, Словаччина передасть Україні 30 бойових машин піхоти.

Статті

Країна
29.03.2024
10:18

У Криму стає страшно: зростає популярність страхування від БПЛА

...Ці виплати ніхто не побачить, тому що немає законодавчої бази: якщо вони страхують від терористичного акту, то має бути рішення про порушення кримінальної справи за відповідною статтею тощо. Все інше – гарні слова та обіцянки, якими годуватимуть.
Луганськ
27.03.2024
17:45

«Бери й роби!» Як переселенцю почати заробляти в новій ніші на новому місці

«Треба усвідомлювати, що майже ніхто на новому місці не починає дійсно з абсолютного «нуля» – бо у вас є освіта, досвід, особисті цінності тощо. Все це вже є у людини, є невід’ємною частиною її буття»
Країна
27.03.2024
12:46

Валютне питання, або Як олігархи наштовхнулися на Нацбанк

Подальше зниження курсу гривні остаточно доб'є споживчий попит, який в умовах повномасштабної війни і так уже давно "нижчий від плінтуса". Ну а "мертвий" споживчий попит – це "мертва економіка".
Всі статті