Шольц: "Імперіалізм Росії має бути зупинений"

Канцлер Німеччини Олаф Шольц у статті для журналу Foreign Affairs застеріг від нової холодної війни через поділ світу на блоки та закликав спрямувати зусилля на створення нових партнерств. Про це повідомляє Бі-бі-сі.

"Жорстокий напад Росії на Україну в лютому 2022 року став початком принципово нової реальності […] Коли Путін віддав наказ про напад, він зруйнував європейську та міжнародну архітектуру світу, на створення якої пішли десятиліття. […] Діючи як імперська держава, Росія сьогодні прагне силою перекроїти кордони та знову розділити світ на блоки та сфери впливу", - пише Шольц.

За його словами, світ не повинен дозволити російському президенту досягти своєї мети, а "реваншистський імперіалізм Росії має бути зупинений".

"Вирішальна роль Німеччини в даний момент полягає в тому, щоб стати одним з основних постачальників безпеки в Європі, інвестуючи в наші збройні сили, зміцнюючи європейську оборонну промисловість, посилюючи нашу військову присутність на східному фланзі НАТО, а також навчаючи та оснащуючи збройні сили України". 

Дії НАТО, за словами Шольца, не повинні призвести до прямої конфронтації з росією, але альянс повинен стримувати подальшу російську агресію.

"Наше послання Москві дуже ясно: ми сповнені рішучості захищати кожен сантиметр території НАТО від будь-якої можливої агресії", - заявив німецький канцлер.

Як повідомлялося, Зеленський закликав Німеччину передати Україні систему Patriot.

Статті

Країна
27.04.2024
09:00

Театр під час війни: відновлення і нові сцени

Як театри, попри всі труднощі, працюють, гастролюють і створюють нові сценічні майданчики, розповідаємо в матеріалі.
Донецьк
26.04.2024
16:00

Відновлення Донеччини: поки навіть не в проєкті, але…

Стосунки влади і громадськості ніколи не були виключно конструктивними, на Донеччині зокрема, - передусім через взаємну недовіру, брак досвіду, неспівпадіння уявлень про співпрацю і просто небажання влади бути додатково контрольованою.
Країна
26.04.2024
10:51

Український метал: здається, є надія

"Виробничі результати за підсумками року могли бути вищими, якби імпортна продукція з Китаю не заходила у великих обсягах на вітчизняний ринок, особливо коли в Україні виробляються аналоги".
Всі статті