Шольц підкреслює: Німеччина продовжить підтримувати Україну

2022 рік пройшов під знаком єдності та сили. Про це заявив канцлер ФРН Олаф Шольц у новорічному зверненні до співгромадян у суботу, 31 грудня, наголосивши, що перед війною в Україні "Європейський Союз і НАТО виявили давно не бачену згуртованість", - повідомляє DW.

Шольц констатував, що путін веде "імперіалістичну, загарбницьку війну в центрі Європи" і пов'язана з нею "зміна епох" піддала і Німеччину суворим випробуванням. Багато хто сьогодні занепокоєний через війну та страждання українського народу, проте "історія 2022 року пов'язана не лише з війною, горем і турботами", - продовжив канцлер.

"Путін не захопив Україну за кілька днів, як планував. Навпаки: українці хоробро захищають свою батьківщину - у тому числі і завдяки нашій допомозі. І ми продовжуватимемо підтримувати Україну", - пообіцяв глава уряду ФРН.

При цьому він зазначив, що Німеччина не дозволила шантажувати себе, "коли Росія влітку перекрила вентиль". У зв'язку з цим федеральний канцлер нагадав про введення в дію в середині грудня першого терміналу для прийому зрідженого газу в порту Вільгельмсхафена, який має гарантувати незалежність Німеччини від російських поставок блакитного палива.

"Цей новий термінал і необхідні для нього з'єднання наші інженери та фахівці спорудили менш ніж за 200 днів", - підкреслив Шольц, додавши, що найближчим часом у Німеччині мають бути введені в дію інші ЗПГ-термінали: у Лубміні, Штаді та Брунсбюттелі. 

Іншою важливою темою, яку торкнувся Шольц у своєму зверненні, стала надзвичайна готовність німців підтримати українців, які змушені залишити батьківщину, рятуючись від війни. За словами канцлера ФРН, кількість волонтерів, які допомагають українським біженцям, склала в 2009 році по всій Німеччині 29 млн осіб.

"Така Німеччина на початку цього нового року! Сильна країна. Країна, яка швидко та ефективно працює над створенням благополучного, безпечного майбутнього", - заявив Шольц, нагадавши про заходи фінансової підтримки населення, які покликані допомогти німцям легше пережити наслідки кризи, викликаної різким зростанням цін.

Статті

Донбас
05.05.2024
19:32

«Золоті яйця нашої еліти все міцніше стискалися твердою рукою ляльководів». Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня ЗМІ окупованого Донбасу напружено працювали в режимі фабрики фейків. Велика кількість публікацій була присвячена трагедії 2-го травня 2014 року в Будинку профспілок в Одесі. Місцева пропаганда традиційно брехливо розповідала про ті...
Країна
04.05.2024
10:00

Мобілізація в Криму: заманюють грошима та безкоштовною землею

З 20 квітня окупанти в Криму розпочали більш активну мобілізацію чоловіків для війни проти України. Зокрема, на території півострова працюють мобільні мобілізаційні бригади, які розміщуються у публічних місцях
Донецьк
03.05.2024
12:00

Фронт наближається. Покровськ: поїхати не можна залишитися

Лінія фронту з кожним днем наближається, але ми сидимо і чогось чекаємо. Покровськ має всі шанси стати другим Бахмутом або Авдіївкою. Може, вже час шукати безпечніше місце?
Всі статті