Шольц підкреслює: Німеччина продовжить підтримувати Україну

2022 рік пройшов під знаком єдності та сили. Про це заявив канцлер ФРН Олаф Шольц у новорічному зверненні до співгромадян у суботу, 31 грудня, наголосивши, що перед війною в Україні "Європейський Союз і НАТО виявили давно не бачену згуртованість", - повідомляє DW.

Шольц констатував, що путін веде "імперіалістичну, загарбницьку війну в центрі Європи" і пов'язана з нею "зміна епох" піддала і Німеччину суворим випробуванням. Багато хто сьогодні занепокоєний через війну та страждання українського народу, проте "історія 2022 року пов'язана не лише з війною, горем і турботами", - продовжив канцлер.

"Путін не захопив Україну за кілька днів, як планував. Навпаки: українці хоробро захищають свою батьківщину - у тому числі і завдяки нашій допомозі. І ми продовжуватимемо підтримувати Україну", - пообіцяв глава уряду ФРН.

При цьому він зазначив, що Німеччина не дозволила шантажувати себе, "коли Росія влітку перекрила вентиль". У зв'язку з цим федеральний канцлер нагадав про введення в дію в середині грудня першого терміналу для прийому зрідженого газу в порту Вільгельмсхафена, який має гарантувати незалежність Німеччини від російських поставок блакитного палива.

"Цей новий термінал і необхідні для нього з'єднання наші інженери та фахівці спорудили менш ніж за 200 днів", - підкреслив Шольц, додавши, що найближчим часом у Німеччині мають бути введені в дію інші ЗПГ-термінали: у Лубміні, Штаді та Брунсбюттелі. 

Іншою важливою темою, яку торкнувся Шольц у своєму зверненні, стала надзвичайна готовність німців підтримати українців, які змушені залишити батьківщину, рятуючись від війни. За словами канцлера ФРН, кількість волонтерів, які допомагають українським біженцям, склала в 2009 році по всій Німеччині 29 млн осіб.

"Така Німеччина на початку цього нового року! Сильна країна. Країна, яка швидко та ефективно працює над створенням благополучного, безпечного майбутнього", - заявив Шольц, нагадавши про заходи фінансової підтримки населення, які покликані допомогти німцям легше пережити наслідки кризи, викликаної різким зростанням цін.

Статті

Луганськ
15.05.2024
10:14

«Секретна біолабораторія» з Рубіжного перейшла на нову модель роботи в Києві

Препаратами, з випуску яких компанія розпочала свою діяльність у 1991 році, були нітрогліцерин та ізосорбіду динітрат – малотоннажні технологічно складні активні фармацевтичні інгредієнти
Донецьк Країна
14.05.2024
22:04

Неприродна смерть і штучне життя органів влади окупованих громад

“Припинення Донецької обласної ради у зв’язку з утворенням обласної військової адміністрації чинним законодавством не передбачено”.
Світ
14.05.2024
08:55

«Прямого штурму Харкова, судячи з усього, не передбачено». Російські ЗМІ про Україну

По-перше, гроші крадуться, це не секрет. По-друге, зведенням споруд займаються або інженерні війська, яких уже практично не залишилося, або приватні організації. Останні часто пов'язані з міськими адміністраціями прифронтових регіонів, і там знову є...
Всі статті